Pořadatel:
Společnost pro výživu, z.s.
organizačně zajišťuje
výživaservis s.r.o.
Termín akce:
22. května a 23. května 2018
Místo konání:
Pardubice
Hotel Labe, přednáškový sál
Ubytování:
Hotel LABE
Masarykovo nám. 2633, Pardubice
Organizační pokyny
- Vložné na dvoudenní konferenci je 2.165,90 vč. DPH. Pro členy Společnosti pro výživu platí zvýhodněné vložné 1.923,90 Kč vč. DPH.
Vložné zahrnuje organizační a režijní náklady. - Ubytování je v hotelu Labe.
- Cena lůžka za 1 noc ve dvoulůžkovém pokoji činí 590 Kč vč. DPH, včetně snídaně.
- Cena lůžka za 1 noc v jednolůžkovém pokoji činí 1.040 Kč vč. DPH, včetně snídaně.
- Stravování je individuální. Je možné si objednat oběd či večeři: cena 1 jídla činí 180 Kč vč. DPH.
- Závaznou přihlášku proveďte nejpozději do 15. května 2018.
Účastníci obdrží ZDARMA odborné publikace.
S platbou vyčkejte, než Vám zašleme fakturu s částkou, kde bude sleva již v ceně zahrnuta.
Archiv prezentací
Program (pdf):
I. den od 10.00 do 17.30 hodin
10.00 až 10.15
Zahájení konference – MUDr. P. Tláskal, CSc. (předseda Společnosti pro výživu)
10.15 až 10.45
Současnost školního stravování – (zástupce MŠMT)
10.45 – 11.15
Výsledky z kontrolní činnosti ČŠI ve školních jídelnách – Ing. R. Skutková (ČŠI)
11.15 – 11.45
GDPR ve školství a školních jídelnách – Ing. P. Fencl (VIS Plzeň)
11.45 – 12.15
HACCP ve školních jídelnách z pohledu hygienika – Mgr. S. Navrátilová (Krajská hygienická stanice – Středočeský kraj)
12.15 – 12.30
Prezentace firem
12.30 – 13.30
Přestávka na oběd
13.30 – 13.45
Luštěniny ve školních jídelnách – úvod do problematiky – Bc. J. Bradová (KÚ Plzeňského kraje)
13.45 – 14.15
Luštěniny a jejich význam v lidské výživě – prof. Ing. J. Dostálová, CSc. (VŠCHT Praha)
14.15 – 14.45
Tradiční a netradiční zpracování luštěnin – Mgr. K. Petřeková (Ostravská univerzita, LF)
14.45 – 15.15
Antinutriční, toxické a další látky v luštěninách – doc. Ing. A. Rajchl, Ph.D. (VŠCHT Praha)
15.15 – 15.30
Přestávka
15.30 – 16.15
Tuky – máslo, sádlo, olej, ztužené tuky a jejich použití ve školních jídelnách – doc. Ing. J. Brát, CSc. (Vím co jím)
16.15 – 16.45
Rozložení denního příjmu živin u dětí v ČR – prof. MVDr. J. Ruprich, Ph.D. (Státní zdravotní ústav, Brno)
16.45 – 17.15
Analýza životního stylu a zdraví mládeže v Kraji Vysočina – MUDr. Wasserbauer (Zdravá Vysočina, o. s., SZÚ Praha)
17.15 – 17.30
Závěrečná diskuse, ukončení
II. den od 9.00 do 15.00 hodin
9.00 – 9.30
Stravování od kojeneckého do batolecího věku – B. Česalová. Bc. M. Baliková (jesle Praha 2, FN Motol)
9.30 – 10.00
Jak si poradit s obézním dítětem – MUDr. J. Boženský (nemocnice Vítkovice)
10.00 – 10.30
Výživa a zubní zdraví – MUDr. P. Tláskal, CSc. (FN Motol)
10.30 – 11.00
Dietní stravování a jeho zavádění v brněnských školách – Mgr. V. Slámová (FN Brno)
11.00 – 11.30
Bezmléčná dieta ve školním stravování – Mgr. T. Slováková (Nemocnice Písek)
11.30 – 12.30
Přestávka na oběd
12.30 – 13.00
Jak pokračuje projekt obědy do škol – Mgr. E. Martínková (KÚ Liberecký kraj)
13.00 – 13.30
Dny mezinárodních kuchyní ve školních jídelnách – Mgr. M. Malát (Asociace školních jídelen ČR)
13.30 – 14.00
Zkušenosti ze soutěže o nejlepší školní oběd – Mgr. Z. Pavlíčková, J. Kalivodová, Dis. (ŠJ ZŠ a MŠ Velký Beranov)
14.00 – 14.30
Vzdělávání v oblasti gastronomie – Gastroakademie středních škol v Kraji Vysočina – Ing. J. Hadravová (MPA, OŠMS KÚ Vysočina)
14.30 – 15.00
Kde se dobře vaří, tam se dobře daří – Mgr. Martina Voznicová (KHS Jihomoravský kraj)
15.00
Závěr konference