Úterý odpoledne – Hygiena dětí a výživy
(14:00 – 17:30)
Moderuje: MUDr. Petr Tláskal, CSc., MUDr. Jarmila Rážová, Ph.D.
I. BLOK
Zahájení konference: MUDr. Petr Tláskal, CSc., předseda Společnosti pro výživu
MUDr. Jarmila Rážová, Ph.D., MZ ČR, ředitelka odboru ochrany veřejného zdraví a zástupkyně hlavního hygienika ČR
Školní stravování v kontextu strategií podpory zdraví a primární prevence
MUDr. Zdeňka Trestrová, MZ ČR
Výsledky státního zdravotního dozoru orgánu ochrany veřejného zdraví ve školním stravování
MUDr. Jarmila Rážová, Ph.D., MZ ČR, ředitelka odboru ochrany veřejného zdraví a zástupkyně hlavního hygienika ČR
MUDr. Jana Pilnáčková, KHS Libereckého kraje a kol.
Monitoring nabídky stravování v základních školách 2. etapa – srovnání výsledků z let 2011 a 2014
MUDr. Petr Tláskal, CSc, předseda Společnosti pro výživu
Rizikové živiny – ze studií Společnosti pro výživu
PŘESTÁVKA
II. BLOK
MVDr. Anna Niklová, KHS Královéhradeckého kraje
Spotřební koš z pohledu orgánu ochrany veřejného zdraví
MUDr. Blanka Kučerová, HS hl. m. Prahy
Doporučená pestrost jídelníčků
Mgr. Alexandra Košťálová, Mgr. Sylva Šmídová, SZÚ
Webový portál „Zdravá školní jídelna“
DISKUZE K PŘEDNÁŠENÝM TÉMATŮM
STŘEDA DOPOLEDNE – DIETNÍ STRAVOVÁNÍ VE ŠKOLNÍCH JÍDELNÁCH
(9:00 – 12:00)
Moderuje: Ing. Ludmila Věříšová CSc., Ing. Eva Šulcová
III. BLOK
RNDr. Jitka Krmíčková, MŠMT
Výhledy do budoucnosti školního stravování
Ing. Silvia Tokárová, Ministerstvo školství SR
Stratégia zdravia do r. 2020 a odporúčania EK
Ing. Alena Fürstová, ústředí ČŠI
ČŠI a školní stravování
Bc. Jana Bradová, Krajský úřad Plzeň
Oslavy 70. výročí školního stravování
DISKUZE K PŘEDNÁŠENÝM TÉMATŮM
PREZENTACE FIREM – FORMOU UPOUTÁVKY A POZVÁNKY KE STÁNKŮM
PŘESTÁVKA
IV. BLOK
RNDr. Jitka Krmíčková, MŠMT
Novela vyhlášky o školním stravování – MŠMT
MUDr. Zdeňka Trestrová, MZ ČR
Novela vyhlášky o školním stravování – MZ ČR
Bc. Tamara Starnovská, předsedkyně sekce Výživy a nutriční péče
Jak řešit dietní stravování a dozor nutričního terapeuta v praxi
DISKUZE K PŘEDNÁŠENÝM TÉMATŮM
STŘEDA ODPOLEDNE – Trendy ve výživě
(14:30 – 17:00)
Moderuje: Bc. Packová Anna, Doc. Ing. Jaroslav Havlík Ph.D.,
V. BLOK
Moderátorky
Soutěž o nelepší školní oběd
MUDr. Petr Tláskal, CSc., předseda Společnosti pro výživu
Názory pediatrů na alternativní stravování
PaeDr. Eva Marádová, CSc., PedF UK Praha
Psychologický pohled na současné požadavky rodičů na školní jídelny
Doc. Ing. Jaroslav Havlík Ph.D., CZU Praha
Názor českých odborníků na Harvardský talíř a Zdravý talíř
Bc. Packová Anna, Magistrát města Brna (p. Matuštik, USA)
Zkušenosti s Harvardským talířem ve školním stravován USA
PREZENTACE FIREM – FORMOU UPOUTÁVKY A POZVÁNKY KE STÁNKŮM
PŘESTÁVKA
VI. BLOK
PREZENTACE FIREM – FORMOU UPOUTÁVKY A POZVÁNKY KE STÁNKŮM
Panelová diskuze k aktuálním tématům školního stravování
ČTVRTEK DOPOLEDNE – Potraviny ve školní jídelně
(9:00 – 12:00)
Moderuje: Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., Ing. Jarmila Blattná
VII. Blok
Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., VŠCHT
Jak se změnil sortiment a složení potravin za 25 let?
Věra Boháčová DiS., nutriční terapeutka
Optimalizace školního stravování – pilotní projekt ZŠ
PŘESTÁVKA
VIII. BLOK
MVDr. Ing. Dana Třísková, MZe
Prováděcí vyhláška k zákonu o potravinách – alergeny
Ing. Petra Šotolová, PhD., VŠCHT
Alergeny v rámci HACCP
Bc. Marta Mandincová, ŠJ Horní Brno
Značení alergenů v praxi
MUDr. Petr Tláskal, CSc., předseda Společnosti pro výživu
Závěrečné slovo