OBSAH
Dostálová, J., Doležal, M., Hanzlík, P.:
Výživová jakost mražených krémů a zmrzlin
Štiková, O.:
Vývoj spotřeby výrobků z obilovin v ČR
Blattná, J.:
Znáte dobře nejmladšího člena skupiny vitaminů – kyselinu listovou?
Mach, I.:
Kategorizace doplňků stravy
Mandelová, L.:
Polyfenoly: Rozdělení a zdroje v potravě
SPOLEČNÉ STRAVOVÁNÍ
Štundlová, D.:
Celiakie a stravování dětí v kolektivech
Mňuková, J.:
Fenylketonurie
Prugar, J.:
Léčivé a kořeninové rostliny III. Sběr, posklizňové zpracování, využívání
Hrubý, S., Perlín, C.:
Potravinové a výživové mýty
Rysová, J.:
Taurin a karnitin v potravinách
Konečné znění Výživových doporučení
Příloha: Receptury pokrmů
Zpravodaj pro školní stravování – 1/2005
OBSAH
Vzdělání je nutnost a závazek
Nový školský zákon
Teplé nápoje pro školní stravování
Suché skořápkové plody
Jak pečují krajské úřady o školní stravování?
Jak zajistit vyrovnanou energetickou hodnotu pokrmů a jídelníčku ve školní jídelně
Polévka je grunt
Novela zákona č. 250/200 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů – týká se závodního stravování
Technologie úpravy pokrmů dnes – tentokrát o rybách
Také 9. února začíná nový rok!