OBSAH
Ostrý, V.:
Potraviny nového typu – část 2
Mrhálková, I.:
Dlouhodobý vývoj nutričního hodnoceni spotřeby potravin v ČR
Ševčík, J.:
Ještě jednou o anthokyanech
Brát, J., Dostálová, J.:
Správná volba potravin – „Vím, co jím“
Kalač, P.:
Zdravotní rizika a přínosy konzumace červeného masa
Sekavová, H.:
Vývoj peněžních příjmů a vydání domácností za potraviny
Kalhotka, L., Jůzl, M., Bubeníčková, A., Hůlová, M., Konečná, H., Krupková, D., Kozelková, M., Petirová, E.:
Olomoucké tvarůžky – tradice, která zavazuje a inspiruje
Prugar, J.:
Aktuální stav produkce a kvality olejnin v ČR
FROM THE CONTENTS
Ostrý, V.:
Novel Food – part 2
Mrhálková, L:
Long-term development of nutritive evaluation of food consumption in the Czech Republic
Ševčík, J.:
Once more about anthocyans
Brát, J., Dostálová, J.:
Well-considered Food Choices
Kalač, P:
Health risks and benefits of red meat consumption
Sekavová, H.:
The receipts and expenditures development in the Czech households
Kalhotka, L., Jůzl, M., Bubeníčková, A., Hůlová, M., Konečná, H., Krupková, D., Kozelková, M., Petirová, E.:
Olmutzer Quargel – tradition to obligation and inspiration
Prugar, J.:
Actual situation of production and oil-plant quality in the Czech Republic
Příloha: Receptury pokrmů
Zpravodaj pro školní stravování – 1/2012
OBSAH
Čím je užitečná soutěž školních jídelen? A v čem nám může posloužit pořad Prostřeno?
Problematika poskytování dietního stravování ve školních jídelnách
Pomoc odborníků při zajištění dietního stravování ve školních jídelnách v olomouckém kraji
Vliv soli na obezitu a zvýšení krevního tlaku u dětí
Soutěž o Nejlepší oběd 2011
Alternativní stravování není dieta
Dopis MUDr. Michaela Víta, Ph.D.
Inzerce VZP
S obrázky v domácím počítači – Pyramidáček