PDF ke stažení
Výživa a potraviny
Zpravodaj pro školní stravování
Recepty
OBSAH
Stránský, M.:
Nové referenční hodnoty DACH pro příjem živin
Štiková, O., Mrhálková, I.:
Vývoj a analýzanutričního hodnocení spotřeby potravin v ČR
Doležal, M., Dostálová, J., Švehlová, A., Voldřichová, J.:
Složení mastných kyselin tuku v müsli tyčinkách a jeho nutriční hodnocení
Neradová, E., Čižková, H., Rajchl, A., Šnebergrová, J., Bahtinur Kapci, Voldřich, M.:
Nutriční složení plodů a výrobků z aronie
Dostálová, J., Doležal, M., Revenco, D., Brát, J.:
Složení mastných kyselin tuku ve výrobcích používaných jako pomazánka
Jůzl, M.:
Význam vzhledu a barvy nejen v potravinářství
Bursová, Š., Necidová, L., Janštová, B.:
Je konzumace syrového mléka skutečným rizikem?
Příloha: Receptury pokrmů
Zpravodaj pro školní stravování – 1/2014
OBSAH
Ohlédnutí, tentokrát opravdu důsledně
Pandemie obezity a školní automaty na limonády a sladkosti ve vybraných zemích
Nepravdy a mýty o hypermarketových rajčatech
Historické zamyšlení k 50. výročí školního stravování
Poplašné zprávy o chlebu opět v našich e-mailech
Antioxidanty v ovoci a zelenině – jak správně naplnit spotřební koš
Ochraňte své ohrožené děti!
Úprava pracovnělékařských prohlídek s účinností od 1. 4. 2013