OBSAH
Pokorný, J.:
Činnost Společnosti pro výživu za uplynulá funkční období 2003-2004
Presidium SPV:
Zpráva o valné hromadě Společnosti pro výživu
Feldheim, W.:
Nadvýživa
Richter, J., Richterová, S.:
Leptin, obezita a imunita
Štiková, O., Mrhálková, I.:
Vliv spotřebitelských cen na spotřebu potravinářských výrobků
Pícha, K.:
Jak vnímá český spotřebitel funkční potraviny?
SPOLEČNÉ STRAVOVÁNÍ
Štrébl, J.:
Stravovací provoz v lázních
Jablonský, I. Erban, V.:
Houby k pochutnání ale i pro zdraví
Kopec, K.:
Foodstyling aneb estetika potravin
Turek, B.:
Nové poznatky pro inovace výživových doporučených dávek
Forejt, M., Hrstková H.:
Konzumace a preference nápojů u dětí, adolescentů a studentů vysokých škol
Příloha: Receptury pokrmů
Zpravodaj pro školní stravování – 2/2005
OBSAH
K čemu nám slouží předpisy
K problematice změn zřizovacích listin v souvislosti se změnami ve školských předpisech. Nová fakta k financování závodního stravování
Rostlinné pokrmové a šlehané tuky a jejich využití v kuchyni
Školní stravování u našich sousedů
Konference školní stravování 2005
Technologie úpravy pokrmů dnes – na řadě jsou polévky
Doporučená pestrost stravy aneb frekvence pokrmů ve školní jídelně v měsíci
Magdalena Dobromila Rettigová v roce 2005 jubiluje…
a to hned dvakrát!
Podnikatelsky ohled na zdraví dětí
Z nových knih