OBSAH
Brát, J.:
Vliv nasycených a transmastných kyselin na hladinu krevních lipidů
Hrušková, M., Švec, I.:
Vybrané netradiční plodiny a užití do cereálních výrobků
Kulichová, J., Balík, J., Tříska, J., Šindelářová, M., Houška, M., Híc, P.:
Lignany a jejich význam ve výživě člověka
Šístková, I., Kružík, V., Čížková, H.:
Vliv skladování na smyslové vlastnosti ochucených nealkoholických nápojů
Hanušková, D., Spáčilová, J., Pohořalá, A., Matějová H.:
Raw food versus cooked food aneb syrová versus vařená strava
FROM THE CONTENTS
Brát, J.:
Effects of saturated and transfatty acids on serum lipids
Hrušková, M., Švec, I.:
Non-traditional plants and using in cereal food
Kulichová, J., Balík, J., Tříska, J., Šindelářová, M., Houška, M., Híc, P.:
The importance of lignans in human diet
Šístková, I., Kružík, V., Čížková, H.:
The effect of storage on sensory properties of fl avored soft beverages
Hanušková, D., Spáčilová, J., Pohořalá, A., Matějová H.:
Raw food versus cooked food
Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 2/2017
OBSAH
Pamlsková vyhláška
Edukace dětí v mateřských školách I
Nordic diet
Označování pokrmů
Vzpomínka na Jitku Koutovou
Umami jak od mámy
Počátky a vývoj české, resp. československé léčebné výživy
Udržování tradic spojených s republikou Československou – T. G. Masaryk a gastronomie
Snídaně – start do nového dne
Vybrané novinky
Pravidla soutěže O nejlepší školní oběd
Konference Školní stravování 2017
Norská kuchyně