Archiv jednotlivých čísel

Výživa a potraviny – 3/2024

časopis Výživa a potraviny – 3/2024

Koupit on-line jako e-časopis (PDF) za 99 Kč vč. DPH

Jiné možnosti jak získat časopis

Platba probíhá bankovním převodem nebo platební kartou.

OBSAH

Chmelová, Š., Dadáková, E., Stejskalová, Z.:
Jedlé květy – zajímavý zdroj biologicky aktivních látek

Kudlová, E.:
Ohlasy odborné veřejnosti na referenční stravu EAT-Lancet

Makovská, M., Modráčková, N., Švejstil, R., Neužil Bunešová, V.:
Laktokoky jako mikrobiologické riziko jedlého a krmného hmyzu

Kudlová, E.:
Dobře jezte a pijte – nová německá výživová doporučení

Kunová, V.:
Ovesné vločky v jídelníčku při snižování nadváhy

Jůzl, M., Steinhauser, L., Kalhotka, L.:
Ingrovy dny 2024 aneb připomněli jsme si význam a odkaz pana profesora Ivo Ingra

Musiienko, D., Kouřimská, L.:
Rychlé metody v senzorické analýze potravin

Pudil, F.:
Kam zmizela syrovinka?


FROM THE CONTENTS

Chmelová, Š., Dadáková, E., Stejskalová, Z.:
Edible flowers – an interesting source of biologically active substances

Kudlová, E.:
Responses of the academic community to the EAT-Lancet reference diet

Makovská, M., Modráčková, N., Švejstil, R., Neužil Bunešová, V.:
Lactococci as a microbiological risk to edible and feed insects

Kudlová, E.:
Eat and drink well – the new German nutritional recommendations

Kunová, V.:
Oatmeal in the diet when reducing excess weight

Jůzl, M., Steinhauser, L., Kalhotka, L.:
Ingr´s days 2024, or we remembered the importance and legacy of professor Ivo Ingr

Musiienko, D., Kouřimská, L.:
Rapid methods in food sensory analysis

Pudil, F.:
Where did the cheese curds go?


Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 3/2024

Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 3/2024OBSAH

Úvodník
Belgická kuchyně
Střípky z Vysočiny
Co báby kořenářky nevěděly – Psyllium
Jak dodržovat pitný režim bezpečně?
Víte, co je to Mary’s meals
Recepty
Dětská gastronomie na Labské
Příprava chodidel do otevřené letní obuvi
Školní stravování Pardubice 2024
Stanovisko ministerstva zdravotnictví k vyhlášce o školním stravování
Doporučení ESPEN k nemocničnímu stravování – 11. část: Diety pro speciální skupiny pacientů – pacienti užívají kortikosteroidy
Přečetli jsme za vás. Děti a reklama na potraviny a nápoje
Hygienická rada – Jak používat drobný kuchyňský inventář?