Archiv jednotlivých čísel

Výživa a potraviny – 3/2006

OBSAH

Blattná, J.:
Vybrané biologicky aktivní látky

Štundlová, D.:
Výživa a ledviny

Porubská, J.:
Databáza nutričného zloženia potravín na Slovensku

Fiala, J., Matějová, H.:
Nové mléčné potraviny s přidanými fytosteroly pro snížení krevního cholesterolu a kardiovaskulárního rizika

Kopec, K.:
Zdraví prospěšná cukrová kukuřice

Hrubý, S.:
Návrh VDD z hlediska fyziologa výživy


SPOLEČNÉ STRAVOVÁNÍ

Šulcová, E.:
Jíška nebo zásmažka?

Dostálová, J., Brát, J., Culková, J.:
Obsah tuku a složení mastných kyselin průmyslově vyráběných jíšek z tržní sítě ČR


Švec, Z.:
Kontrola, prevence a redukce obsahu aflatoxinů v suchých skořápkových plodech

Letošník, R., Vít, M.:
Jak zacházet s potravinami a pokrmy ve vztahu k ptačí chřipce
Bušová, M., Smutná, M., Kopřiva, V:
Význam stanovení glutathionu pro kvalitu rybího masa

Ingr, L:
Nitrosaminy v masných výrobcích a dalších potravinách

Pospíšil, Z.:
Ptačí chřipka dorazila do Evropy; co dál?

Kužela, L.:
Jsou sycené nápoje vhodné či nevhodné?

Kopáček, J.:
Sýraři soutěžili. Výsledky celostátních přehlídek sýrů ukázaly na rostoucí kvalitu


Příloha: Receptury pokrmů


Zpravodaj pro školní stravování – 3/2006

ob200603zOBSAH

Hamburgry versus školní stravování

Anketa

Školní stravování v městě Brně z pohledu odborného referenta pro školní stravování magistrátu města Brna

Správná výživa v dětství = zdraví v dospělosti

Ohlédnutí za akcí „Školní mléko“

Z dopisů našich čtenářů

Z kuchařské dílny mistra Rembrandta

Rodina, škola, reklama – co prospívá nebo škodí výživě dětí

Technologie přípravy pokrmů – dnes o rýži

Oblíbené pokrmy se mění, omáčky s knedlíkem, řízky a sladká jídla zůstávají. Alespoň na naší městské části

Hořčík

Co všechno děláme v naší školní jídelně

Vaříme s chutí aneb konvenience Vitana ve školním stravování

Pro zpestření jídelníčků