OBSAH
Blattná, J.:
Vybrané biologicky aktivní látky
Štundlová, D.:
Výživa a ledviny
Porubská, J.:
Databáza nutričného zloženia potravín na Slovensku
Fiala, J., Matějová, H.:
Nové mléčné potraviny s přidanými fytosteroly pro snížení krevního cholesterolu a kardiovaskulárního rizika
Kopec, K.:
Zdraví prospěšná cukrová kukuřice
Hrubý, S.:
Návrh VDD z hlediska fyziologa výživy
SPOLEČNÉ STRAVOVÁNÍ
Šulcová, E.:
Jíška nebo zásmažka?
Dostálová, J., Brát, J., Culková, J.:
Obsah tuku a složení mastných kyselin průmyslově vyráběných jíšek z tržní sítě ČR
Švec, Z.:
Kontrola, prevence a redukce obsahu aflatoxinů v suchých skořápkových plodech
Letošník, R., Vít, M.:
Jak zacházet s potravinami a pokrmy ve vztahu k ptačí chřipce
Bušová, M., Smutná, M., Kopřiva, V:
Význam stanovení glutathionu pro kvalitu rybího masa
Ingr, L:
Nitrosaminy v masných výrobcích a dalších potravinách
Pospíšil, Z.:
Ptačí chřipka dorazila do Evropy; co dál?
Kužela, L.:
Jsou sycené nápoje vhodné či nevhodné?
Kopáček, J.:
Sýraři soutěžili. Výsledky celostátních přehlídek sýrů ukázaly na rostoucí kvalitu
Příloha: Receptury pokrmů
Zpravodaj pro školní stravování – 3/2006
OBSAH
Hamburgry versus školní stravování
Anketa
Školní stravování v městě Brně z pohledu odborného referenta pro školní stravování magistrátu města Brna
Správná výživa v dětství = zdraví v dospělosti
Ohlédnutí za akcí „Školní mléko“
Z dopisů našich čtenářů
Z kuchařské dílny mistra Rembrandta
Rodina, škola, reklama – co prospívá nebo škodí výživě dětí
Technologie přípravy pokrmů – dnes o rýži
Hořčík
Co všechno děláme v naší školní jídelně
Vaříme s chutí aneb konvenience Vitana ve školním stravování
Pro zpestření jídelníčků