Archiv jednotlivých čísel

Výživa a potraviny – 3/2014

PDF ke stažení

Výživa a potraviny

Zpravodaj pro školní stravování

Recepty


OBSAH

Pospiech, M., Vaculíkova, J., Oštádalová, M., Tremlová, B.:
Srovnání obsahu β-karotenu u tuzemských a zahraničních meruněk

Březková, V., Matějová, H., Derflerová Brázdová, Z.:
Prevence osteoporózy — to není jen vápník

Dostálová, J., Doležal, M.:
Výživové hodnocení tuků a olejů nejčastěji používaných v České republice

Blattná, J.:
Jarní únava a vitaminy

Havlík, J.:
Obavy z kvality potravin mohou ovlivňovat naše zdraví

Fiala, J.:
Jak rozumět obsahu alkoholu v nápojích

Kapounová, Z., Matějová, H.:
Snídaňové cereálie ve stravě (nejen) dětí II — postoje spotřebitelů

Zoubková, H.:
Prevence nádorů zeleným čajem? 


FROM THE CONTENTS
Pospiech, M., Vaculíkova, J., Oštádalová, M., Tremlová, B.:
Comparison of β-carotene contains between domestic and foreign apricot

Březková, V., Matějová, H., Derflerová Brázdová, Z.:
Prevention of osteoporosis — it’s not just calcium

Dostálová, J., Doležal, M.:
Nutritive evaluation of fats and oils used in Czech Republic

Blattná, J.:
Spring fatique and vitamins

Havlík, J.:
Fearing food quality may affect our health

Fiala, J.:
How to understand the alcohol content in beverages

Kapounová, Z., Matějová, H.:
Breakfast cereals in the diet of (not only) children II — attitudes of consumers

Zoubková, H.:
Green tea against a mutagenicity


Příloha: Receptury pokrmů


Zpravodaj pro školní stravování – 3/2014

ob201403zOBSAH

Komentář k otevřenému dopisu odborníků

Nabídka kurzů v roce 2014

Otevřený dopis odborníků na výživu dětí ke kampani proti školnímu stravování

Reakce na otevřený dopis proti občanské iniciativě Skutečně zdravá škola ze dne 10. března 2014

Spotřební koše

Hlavní zásady školního stravování Kalifornie: legislativní zasedání 2013 – 2014 Trentino) v Itálii

Nebezpečí nehrozí jen od zvířat

Kurz léčebné výživy a její praktické aplikace

Vzpomínka a rozloučení

Nové knihy: Jídlo v životě dítěte a adolescenta

Carving kuchařské umění 650 let staré, u nás 15 let mladé