PDF ke stažení
Výživa a potraviny
Zpravodaj pro školní stravování
Recepty
OBSAH
Pospiech, M., Vaculíkova, J., Oštádalová, M., Tremlová, B.:
Srovnání obsahu β-karotenu u tuzemských a zahraničních meruněk
Březková, V., Matějová, H., Derflerová Brázdová, Z.:
Prevence osteoporózy — to není jen vápník
Dostálová, J., Doležal, M.:
Výživové hodnocení tuků a olejů nejčastěji používaných v České republice
Blattná, J.:
Jarní únava a vitaminy
Havlík, J.:
Obavy z kvality potravin mohou ovlivňovat naše zdraví
Fiala, J.:
Jak rozumět obsahu alkoholu v nápojích
Kapounová, Z., Matějová, H.:
Snídaňové cereálie ve stravě (nejen) dětí II — postoje spotřebitelů
Zoubková, H.:
Prevence nádorů zeleným čajem?
FROM THE CONTENTS
Pospiech, M., Vaculíkova, J., Oštádalová, M., Tremlová, B.:
Comparison of β-carotene contains between domestic and foreign apricot
Březková, V., Matějová, H., Derflerová Brázdová, Z.:
Prevention of osteoporosis — it’s not just calcium
Dostálová, J., Doležal, M.:
Nutritive evaluation of fats and oils used in Czech Republic
Blattná, J.:
Spring fatique and vitamins
Havlík, J.:
Fearing food quality may affect our health
Fiala, J.:
How to understand the alcohol content in beverages
Kapounová, Z., Matějová, H.:
Breakfast cereals in the diet of (not only) children II — attitudes of consumers
Zoubková, H.:
Green tea against a mutagenicity
Příloha: Receptury pokrmů
Zpravodaj pro školní stravování – 3/2014
OBSAH
Komentář k otevřenému dopisu odborníků
Nabídka kurzů v roce 2014
Otevřený dopis odborníků na výživu dětí ke kampani proti školnímu stravování
Reakce na otevřený dopis proti občanské iniciativě Skutečně zdravá škola ze dne 10. března 2014
Hlavní zásady školního stravování Kalifornie: legislativní zasedání 2013 – 2014 Trentino) v Itálii
Nebezpečí nehrozí jen od zvířat
Kurz léčebné výživy a její praktické aplikace
Vzpomínka a rozloučení
Nové knihy: Jídlo v životě dítěte a adolescenta
Carving kuchařské umění 650 let staré, u nás 15 let mladé