OBSAH
Houšová, J.:
Jsou mikrovlnky bezpečné?
Forejt, M., Hrstková, H.:
Průzkum příjmu tekutin a pravidelnosti pití nápojů u dětí, adolescentů a vysokoškolských studentů z Jihomoravského kraje
Kužela, L.:
Vztah mezi výživou a osteoporózou
Kožíšek, F.:
Nové požadavky na balené vody
SPOLEČNÉ STRAVOVÁNÍ
Dostálová, J.:
Nutriční prohřešky ve veřejném stravování
Dostálová, J.:
Worchester
Mašková, E.:
Jíme doopravdy čistý kozí a ovčí sýr?
Fábry, A., Baranyk, P.:
Šlechtění vytváří širší možnosti pro uplatnění řepkového oleje
Sekavová, H.:
Spotřeba potravin v českých domácnostech
Kunešová, M.:
Epidemie obezity v ČR a ve světě
Příloha: Receptury pokrmů
Zpravodaj pro školní stravování – 4/2005
OBSAH
Prázdniny
Epidemiologická rizika stravování o prázdninách
Zachraňme školní stravování
Mléko ve správné výživě člověka od narození do dospělosti
Úkoly a povinnosti Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, krajů obcí a ČŠI podle nového školského zákona
Práva a povinnosti škol a školských zařízení v oblasti školního stravování
„Akce jíme všechno“ – o propojení MŠ, JMŠ a rodičů při stravování předškolních dětí
Nutit nebo ne?
470. narozeniny by slavil v roce 2005 Jakub Krčín
Studené nápoje II. díl