OBSAH
Nagy, I., Vinklerová, V., Lukešová, O.:
Probiotika, prebiotika, synbiotika a jejich vztah k imunitě
Mlčochová, V., Papežová, K., Matějová, H.:
Brusinky aneb skákající bobule
Gabrovská, D., Rysová, J., Fiedlerová, V., Holasová, M., Laknerová, L, Winterová, R., Erban, V., Němečková, I:
Rozšíření nabídky o nové zeleninové a ovocno-zeleninové štávy
Kejmarová, M., Dragounová, H., Němečková, I., Roubal, P., Laknerová, L, Rysová, J., Gabrovská, D.:
Využití rostlinných surovin pro výrobu funkčních nemléčných potravin
Prugar, J.:
Aktuální stav produkce a kvality obilovin v ČR
Macháčková, M.:
Tezaurus LanguaLTM – nástroj pro popis potravin v databázových systémech
Zima, T.:
Pít či napít alkoholické nápoje?
Blattná, J.:
Zamyšlení nad vitaminem D
FROM THE CONTENT
Nagy, L, Vinklerová, V., Lukešová, O.:
Probiotics, prebiotics, synbiotics and their relationship to immunity
Mlčochová, V., Papežova, K., Matějova, H.:
Cranberries, or hopping Berries
Gabrovská, D., Rysová, J., Fiedlerová, V., Holasová, M., Laknerová, L, Winterová, R., Erban, V., Němečková, L:
Extended offer of vegetable and fruit-vegetable juices
Kejmarová, M., Dragounova, H., Němečková, I., Roubal, P., Laknerová, L, Rysová, J., Gabrovská, D.:
Utilization of vegetable rawmaterials for manufacturing of functional non-dairy foods
Prugar, J.:
Actual state of cereals production and quality in Czech Republic
Macháčková, M.:
LanguaLTM a tool for food description in food database systems
Zima, T.:
Drink or not drink alcohol beverages?
Blattná, J.:
Mediation about vitamin D
Příloha: Receptury pokrmů
Zpravodaj pro školní stravování – 4/2011
OBSAH
Den boje proti dětské obezitě
Programy pro školní stravování – srovnáni jejich kvality
Strašák jménem celiakie
Máme se obávat potravin obsahujících látky přídatné (aditivní) běžně nazývané „éčka“?
Zelenina po celý rok – léto
Poradna krajských metodiček duben 2011
Z nových knih
Odpověď ministerstva zemědělství
Básník a gastronomie si rozuměly