OBSAH
Turek, B., Kodl, J.:
Zpráva pro milovníky fazolí: jde snad o život!
Budinský, P., Buňka, F., Zimáková, B., Merhaut, M., Valouch, K., Šrámková, K., Flasarová, R., Pachlová, V., Buňková, L.:
Výskyt biogenních aminů v rybím mase v restauracích
Perlín, C.:
Kvalita potravin a náhražky
Vrkoslavová, J., Winklerová, D.:
Spotřeba konzervačních látek v České populaci
Honců, L, Krejčířová, L., Sluková, M.:
Beta-glukany a ječné výrobky
Hrušková, M., Švec, I.:
Těstoviny s přídavkem konopných produktů
Příhoda, J., Sluková, M.:
Pekařské výrobky a mýty o nich
FROM THE CONTENTS
Turek, B., Kodl, J.:
Rumours about beans in our casserole
Budinský, P., Buňka, F., Zimáková, B., Merhaut, M., Valouch, K., Šrámková, K., Flasarová, R., Pachlová, V., Buňková, L.:
Incidence of Biogenic Amines in Fish Meat Sampled from Restaurants
Perlín, C.:
Food quality and foodstuffs substitutes
Vrkoslavová, J., Winklerová, D.:
Consuption of preservatives in the Czech population
Honců, L, Krejčířová, L., Sluková, M.:
Beta-glucans and barely products
Hrušková, M., Švec, L:
Pasta with hemp products
Příhoda, J., Sluková, M.:
Baker products and baker product’s, mythus
Příloha: Receptury pokrmů
Zpravodaj pro školní stravování – 4/2012
OBSAH
Konference – Školní stravování 2012
Školní jídelna v r. 2012
Soutěž o zdravý hamburger
Nevhodnost a škodlivost na automatů limonády a sladkosti v našich školách
Papinův hrnec slouží a slaví již 330 let!
Kurz léčebné výživy a její praktické aplikace
Volno o prázdninách
Datum minimální trvanlivosti, datum použitelnosti – nové informace
Dopisy čtenářů. Jak podpořit školní jídelny ve výchově dětí ke zdraví
Překvapení mistrů kuchařů
Polotovary, pohotové potraviny a jejich používání ve školní jídelně z pohledu hygienika
Blahopřání k jubileu paní Bc. Anně Packové, naší kolegyni a kamarádce