OBSAH
Blattná, J., Brát, J., Dostálová, J.:
Obohacování margarinů a roztíratelných tuků v ČR
Historie a současnost
Wagenknecht, M.:
Ke vztahu některých psychologických a tělesných charakteristik při regulaci tělesné hmotnosti
Ryšavá, L., Červková, A.:
Výživová hodnota Fast Food
Prugar, J., Davídek, J.:
Současný stav a perspektivy ekologického zemědělství a produkce biopotravin u nás a ve světě
Dostálová, J., Brát, J., Hanzlík P:
Složení mastných kyselin tuku čokoládových pochoutek a pomazánek, ledových čokolád a různých druhů polev
SPOLEČNÉ STRAVOVÁNÍ
Dvořáková – Janů, V.:
Společenské normy neboli mravy u stolu – formalita nebo racionalita?
Zloch, Z., Čelakovský, J., Tůmová, O.:
Celková antioxidační kapacita vybrané skupiny našich potravin
Bronský, J.:
Peptidové hormony v regulaci příjmu potravy a nutričního stavu organismu
Ingr, I.:
Maso ve veřejném stravování
Parkányiová, J., Pokorný, J.:
Acerola – málo známé exotické ovoce
Příloha: Receptury pokrmů
Zpravodaj pro školní stravování – 5/2005
OBSAH
Stálý problém školního stravování
Jak nás vidí
Hodnocení jídelníčků pro MfD
Výživová hodnota škohních obědů
Jak číst etikety
Jak je to z označením číslem E
Z dotazů našich čtenářů
Projekt „Zachraňme školní stravování – III. část“
Zeleninové pokrmy