OBSAH
Kopáček, J.:
Obchod se sýry a naše perspektivy do budoucna
Dostálová, J.:
Káva
Mach, I:
Co přinesla Mezinárodní konference o koenzymu Q10 v Budapešti
Kopicová, Z.:
Skvalen – zajímavá část tukové složky tkání
Šimek, J.:
Jaterní ztukovatění z přejídání – dietní náprava
Nedomová, Š., Cviková, O.:
Změny senzorických a texturních vlastností olomouckých tvarůžků v průběhu zrání
Štiková, O., Sekavová, H.:
Dlouhodobý vývoj veřejného stravování v ČR – ekonomická analýza
Ševčík. J.:
K důsledkům delimitace hygienické služby ČR v oboru hygiena výživy
Stránský, M.:
Evropská zpráva o výživovém a zdravotním stavu obyvatelstva – spotřeba potravin živočišného původu a alkoholických nápojů
Buňka F, Hrabě J., Hoza, I.:
Tavené sýry ve výživě člověka
Kalač, P:
Potravní fytoestrogeny a zdraví žen během klimakteria a po něm
Příloha: Receptury pokrmů
Zpravodaj pro školní stravování – 5/2006
OBSAH
Letem světem
Nařízení ES versus vyhláška č. 137/2004 Sb.
Pardubice v paragrafech
Z nových knih
Jen udržovaný systém HACCP zabezpečuje bezpečnost pokrmů
Školní stravování 2006
Ohlasy
Čokoláda
Čokoládové moučníky
Zachraňme školní stravování
Nové předpisy
Technologie přípravy pokrmů dnes – Zelenina