OBSAH
Šalaková, A., Nehyba, A., Drbohlav, J., Budínský, P.:
Fermentovaný mléčný výrobek s obsahem probiotického kmene Enterococcus faecium
Hyánek, J.:
Aktivní vitamin B12 (holotranskobalamin) a diagnostický význam jeho stanovení
Dostálová, J., Šípková, A.:
Sójové nápoje
Ostrý, V.:
Identifikace nebezpečí plísní v potravinách
Kejmarová, M., Němečková, I., Roubal, P., Gabrovská, D., Průchová, J., Strohalm, J., Laštůvková, K.:
Zeleninové šťávy trochu jinak. Fermentované zeleninové šťávy
Kopec, K.:
Jakost ovoce a zeleniny v globalizovaném trhu
Stávková, J.:
Je to sladké a cukr to není – STEVIE
Perlín, C., Dostálová, J.:
Potravinové mýty jako informační škodná
Pokorná, J.:
Káva a její účinek na konzumenta
FROM THE CONTENT
Šalaková, A., Nehyba, A., Drbohlav, J., Budínský, P.:
Fermented milk produkt containing probiotic strain Enterococcus faecium
Hyánek, J.:
Active vitamin B12 (holotranscobalamin) and the diagnostic significance of its determination
Dostálová, J., Šipková, A.:
Soya drinks
Ostrý, V.:
Hazard identification of microfungi in foodstuffs
Kejmarová, M., Němečková, L, Roubal, P., Gabrovská, D., Průchová, J., Strohalm, J., Laštůvková, K.:
Vegetables juices somewhat otherwise. Fermented vegetables juices
Kopec, K.:
Fruit and vegetable quality in the globalized market.
Stávková, J.:
Its sweet but isnt‘ sugar – STEVIA
Perlín, C., Dostálová, J.:
Food myths as an information vermin
Pokorná, J.:
Coffee and its effect on the consumer
Příloha: Receptury pokrmů
Zpravodaj pro školní stravování – 5/2011
OBSAH
Vážení čtenáři
Vážený pane ministře
Návrh na novelizaci vyhlášky č. 107/2005 Sb., o školním stravování
Aktuálně o požadavcích na dodržování hygienických opatření
Připomínky k financování školství v roce 2011
Jsou prázdniny překážkou v práci?
Jak postupovat při odstraňování nedostatků ve školní jídelně po odchodu České školní inspekce
Seznamte se s finalisty soutěže O nejlepší školní oběd
Konference – školní stravování – Pardubice 2011