OBSAH
Brát, J., Sahánek, M., Šedivá, A., Parkányiová, J., Panovská, Z.:
Vliv technologie smažení na obsah a změny tuku
Hamr, K.:
Zajímavé druhy chleba a chlebové speciality
Fiala, J.:
Alkohol jako součást výživy a vliv na zdraví – pít či nepít?
Šimek, J.:
Výživa ve stáří – jistoty a úskalí
Štiková, 0., Mrhálková, I.:
Dopady vstupu ČR do EU na vývoj spotřeby potravin
Brát, J., Dostálová, J., Pokorný, J.:
Výživová doporučení pro příjem lipidů a jejich plnění v České republice
Perlín, C., Holasová, M.:
Problematika databází složení potravin z pohledu Evropy
Hrubý, S.:
Mýtus o škodlivosti sladidla Aspartam
Příloha: Receptury pokrmů
Zpravodaj pro školní stravování – 6/2005
OBSAH
60 let společnosti pro výživu školního stravování
Ochrana spotřebitele v České republice
Jak se promítají nedávné legislativní změny do praxe školních jídelen
Staré dobré známé zelí
Zelí si zaslouží ještě dodatek
Upozornění na články v časopise Výživa a potraviny
Spotřební koš pro sedmileté děti v mateřských školách
Technologie přípravy pokrmů dnes – omáčky
Elektronická hrachovka
Školní jídelna a daň z přidané hodnoty
K vánocům na talířky i do balíčků