OBSAH
Jůzl, M., Jůzl M., jun.:
Brambory náš druhý chléb
Dostálová, J.:
Kečupy
Dvořáková-Janů,V.:
Jak se hodovalo na dvoře Karla IV.
Dědek, M.:
Pověry a mýty o kojenecké výživě
SPOLEČNÉ STRAVOVÁNÍ
Svobodová H.:
HACCP nebo správná výrobní a hygienická praxe v malých stravovacích zařízeních
Štěpničková, 0.:
„Voňavé“ narozeniny
Brát, J.:
Potraviny obohacené o rostlinné steroly
Kopec, K.:
Etika managementu jakosti potravin, zvláště ovoce a zeleniny
Příloha: Receptury pokrmů
Zpravodaj pro školní stravování – 6/2006
OBSAH
Hoj, ty štědrý večere
Role vedoucí školní jídelny v managementu školy
Postoje vedení škol a pedagogů ke školnímu stravování v Moravskoslezském kraji
O kursech 2006
Náš rozhovor – tentokrát z Příbrami
Co lze oprávněně vytknout stravování ve školách
Technologie přípravy pokrmů – Zelenina
Polotovary ve školní jídelně – ano či ne?
Více zeleniny v jídelníčcích
Z nových knih
Jídelníček „Štědrého dne“ dříve a dnes