OBSAH
Hanušová, J., Němečková, I.:
Syrovátkové bílkoviny jako surovina pro výrobu funkčních potravin
Rajchl, A., Ševčík, R., Čížkova, H., Jodasová, A., Voldřich, M.:
Švestková povidla aneb černé zlato naší kuchyně
Ostrý, V.:
Potraviny nového typu – část 1
Kučerová, J.:
Historie pekařského oboru a jeho současné postavení v České republice
Kunešová, M., Drbohlav. J., Roubal, P., Gojová, M.. Tvrzická, E., Hlavatý, P, Hainer, V., Hlavatá, K.:
Účinek jogurtu obohaceného polynenasycenými mastnými kyselinami řady n-3 v redukčním režimu u obézních žen
Karpíšková. R.:
Máme se obávat baktérií Escherichia coli?
Štiková, O.:
Dlouhodobý vývoj obchodu s potravinářským zbožím
FROM THE CONTENT
Hanušová, J., Němečková, I.:
Whey proteins as a raw material for production of functional foods
Rajchl A., Ševčík, R., Čížková, H., Jodasová, A., Voldřich, M.:
Plum butter or black gold of our cuisine
Ostrý, V.:
Novel Food – part 1
Kučerová, J.:
History of baking industry and its current status in the Czech Republic
Kunešová, M., Drbohlav. J.. Roubal, P., Gojová, M., Tvrzická, E., Hlavatý, P., Hainer, V. Hlavatá, K.:
Effect of n-3 polyunsaturated fatty acids enriched yoghurt in weight reduction of obese women
Karpíšková, R.:
Should we be afraid of bacterium E. coli?
Štiková, O.:
Long-term development of foodstuff market
Příloha: Receptury pokrmů
Zpravodaj pro školní stravování – 6/2011
OBSAH
Sladký život našich dětí
Výročí roku 2011
Zelenina po celý rok – podzim
Interakce rodiny, školy a dalších subjektů při zajišťování dietní výživy
Vánoční polévky
Inspirujte se šedesáti normovanými recepty pro školní jídelny
„Sladký“ život dětí v mateřských školách v Moravskoslezském kraji
Nejlepší školní jídelna na Moravě roku 2011
Diplom
„SAPERE – vědět, jak žít“
Sójové maso