PDF ke stažení
Výživa a potraviny
Zpravodaj pro školní stravování
Recepty
Abstrakty
OBSAH OBSAH
Stávková, J., Petrová, J.:
Pitná kúra přírodních minerálních vod v léčebné výživě
Brát, J.:
Vývoj výživových doporučení pro tuky
Ševčík, J., Bartsch, J.:
O nemocných kloubech trošku jinak
Turek, B., Šíma, P.:
Opravdu víme co jíme?
Kudlová, E., Tláskal, P., Boženský, J., Procházka, B., Szitányi, N., Šebková, A.:
Kojení a první příkrm českých dětí
Dostálová, J., Doležal, M., Voldřichová, J.:
Složení mastných kyselin tuku oříškových a čokoládových pomazánek a polev na pečivo a jejich nutriční hodnocení
FROM THE CONTENTS
Stávková, J., Petrová, J.:
Drinking cure of natural mineral waters in nutritional therapeutics
Brát, J.:
The development of dietary guidelines for fat
Turek, B., Šíma, P.:
Do we really know what we eat?
Kudlová, E., Tláskal, P., Boženský, J., Procházka, B., Szitányi, N., Šebková, A.:
Breastfeeding and first complementary food of Czech children
Dostálová, J., Doležal, M., Voldřichová, J.:
Fatty acids composition of nut and chocolate spreads and icings on pastry and their nutritional evaluation
Příloha: Receptury pokrmů
Zpravodaj pro školní stravování – 6/2015
OBSAH
Vzpomínka na babičku
Referenční hodnoty pro příjem živin. 1. díl – Rizikové živiny, obecná část
Vzpomínka na školu
„Školní jídelna zdravě a chutně“
Jak si poradit s chuťovými preferencemi dětí ve školní jídelně?
Obložené chleby a pečivo podle výživových standardů
Pokusné ověřování programu Pohyb a výživa ve školní jídelně v Sokolnicích
Jak pracovat s Nutričním doporučením Ministerstva zdravotnictví ČR ke spotřebnímu koši
Co to znamená Lukulské hody?