Archiv jednotlivých čísel

Výživa a potraviny – 6/2015

Výživa a potraviny 6/2015

PDF ke stažení

Výživa a potraviny

Zpravodaj pro školní stravování

Recepty

Abstrakty


OBSAH OBSAH

Stávková, J., Petrová, J.:
Pitná kúra přírodních minerálních vod v léčebné výživě

Brát, J.:
Vývoj výživových doporučení pro tuky

Ševčík, J., Bartsch, J.:
O nemocných kloubech trošku jinak

Turek, B., Šíma, P.:
Opravdu víme co jíme?

Kudlová, E., Tláskal, P., Boženský, J., Procházka, B., Szitányi, N., Šebková, A.:
Kojení a první příkrm českých dětí

Dostálová, J., Doležal, M., Voldřichová, J.:
Složení mastných kyselin tuku oříškových a čokoládových pomazánek a polev na pečivo a jejich nutriční hodnocení


FROM THE CONTENTS

Stávková, J., Petrová, J.:
Drinking cure of natural mineral waters in nutritional therapeutics

Brát, J.:
The development of dietary guidelines for fat

Turek, B., Šíma, P.:
Do we really know what we eat?

Kudlová, E., Tláskal, P., Boženský, J., Procházka, B., Szitányi, N., Šebková, A.:
Breastfeeding and first complementary food of Czech children

Dostálová, J., Doležal, M., Voldřichová, J.:
Fatty acids composition of nut and chocolate spreads and icings on pastry and their nutritional evaluation


Příloha: Receptury pokrmů


Zpravodaj pro školní stravování – 6/2015

OBSAH

Vzpomínka na babičku

Referenční hodnoty pro příjem živin. 1. díl – Rizikové živiny, obecná část

Vzpomínka na školu

„Školní jídelna zdravě a chutně“

Jak si poradit s chuťovými preferencemi dětí ve školní jídelně?

Obložené chleby a pečivo podle výživových standardů

Pokusné ověřování programu Pohyb a výživa ve školní jídelně v Sokolnicích

Jak pracovat s Nutričním doporučením Ministerstva zdravotnictví ČR ke spotřebnímu koši

Co to znamená Lukulské hody?