I. studentská konference
VÝŽIVA, POTRAVINY A ZDRAVÍ 2009 – Praha
3. 6. 2009
Výživa, potraviny a zdraví 2009 – Praha – program konference
Program konference:
9.00 – Zahájení
MUDr. Petr Tláskal, CSc. – předseda SpV
9.15 – Bakalářské a diplomové práce
(předsedající: MUDr. Pavel Dlouhý, Ph.D.)
J. Drahoš, E. Němcová: Dlouhodobý efekt dietní intervence u obézních pacientů a prediktory udržení váhového úbytku – studie Nugenob (3. LF UK, Praha)
H. Novotná, V. Schulzová: Přínos pohanky pro lidskou výživu (VŠCHT, Praha)
M. Martinec: Vliv vybraných sorbetů na specifikaci stanovení fenolových látek a celkové antioxidační kapacity v biopotravinách a běžných potravinách rostlinného původu (ZČU, Plzeň)
T. Reitschmied: Antibiotická rezistence u bakterií izolovaných z drůbežích brojlerů (VFU, Brno)
M. Vyskočilová: Antibiotická rezistence u bakterií Escherichia coli izolovaných z prasat na farmě v Kačině – komparace s kmeny izolovanými z drobných zemních savců (VFU, Brno)
K. Šatrová: Obsah trans nenasycených mastných kyselin ve vybraných potravinářských výrobcích (VŠCHT, Praha)
11.15 – Doktorské práce (I. část)
(předsedající: MUDr. Pavel Dlouhý, Ph.D.)
K. Cihelková, M. Zárubová, I. Hrádková, V. Filip, J. Šmidrkal: Vznik trans izomerů mastných kyselin rostlinných olejů za vysokých teplot (VŠCHT, Praha)
L. Brunerová: Metabolické účinky vysokotukové diety obohacené monoenovými mastnými kyselinami (3. LF UK, Praha)
V. Němcová: Efekt nenasycených mastných kyselin na apoptózu β-buněk indukovanou nasycenými mastnými kyselinami (3. LF UK, Praha)
12.15 – 13.00 – Přestávka
13.00 – Doktorské práce (II. část)
(předsedající: doc. Ing. Jana Dostálová, CSc.)
J. Dostálová, J. Dostálová, T. Horák, J. Záhorský: Analýza konzumace piva u vysokoškolských studentů x moderovaná spotřeba (VŠCHT, Praha)
R. Merkl, Jan Šmidrkal, I. Hrádková, V. Filip: Antibakteriální vlastnosti fenolických kyselin a jejich derivátů (VŠCHT, Praha)
M. Slavíková, L. Vlčková, J. Skorkovský: Screening nutriční úrovně školního stravování v České republice (3. LF UK, Praha)
G. K. Gomba, J. Čopíková, A. Synytsya, M. Novák: Polysaccharides from wood-decay fungi of Phellinus and Inotus genera (VŠCHT, Praha)
K. Hellerová, J. Krausová: Příprava prebiotik na bázi galakto-oligosacharidů (VŠCHT, Praha)
E. A. Mahmoud, J. Dostálová: Olive oil in human nutrition and the stability dutiny heating (VŠCHT, Praha)
A. Jirka: Metabolismus esenciálních mastných kyselin u pacientů na dlouhodobé parenteální výživě (3. LF UK, Praha)
D. Lukešová, J. Dostálová, J. Záhorský: Rezistentní škrob v lidské výživě (VŠCHT, Praha)
V. Heřmanová, S. Řezníčková, M. Doležal, J. Relichová, J. Pánek: Antioxidační účinky vybraných karotenoidů (VŠCHT, Praha)
16.00 – Zakončení