Potravinářské mýty a kvalita potravin, 14. února 2012
Program
Zahájení (9.00)
MUDr. Petr Tláskal, CSc., předseda Společnosti pro výživu
Moderátoři:
Ing. Dana Gabrovská, Ph.D., Ing. Ctibor Perlín, CSc., VÚPP, v.v.i.
Blok KVALITA POTRAVIN NA ČESKÉM TRHU (9.15 –12.00)
Ing. Olga Štiková, ÚZEI
Spotřebitelské hodnocení kvality potravin v ČR
Ing. Petr Baudyš, Ing. Olga Krejčová, Tesco
Péče o jakost potravin v řetězci Tesco
Dana Kinclová, Globus
Péče o jakost masných výrobků v řetězci Globus
Ing. Zdeněk Hladík, Vitana
Konvenience v 3. tisíciletí
Ing. Martin Klofanda, Kofola
Kvalita – společný jmenovatel tradičních i nových značek v našem portfoliu
Ing. Jindřich Pokora, Ústřední inspektorát SZPI, Brno
Ústřední kontrola kvality potravin
MUDr. Jan Vavrečka, VŠE Praha
Klamavé obchodní praktiky a mediální desinterpretace
Přestávka na občerstvení (12.00 – 12.45)
Blok POTRAVINOVÉ MÝTY A JAK SE JIM BRÁNIT (12.45 – 15.30)
Ing. Ctibor Perlín, CSc., VÚPP, v.v.i.
Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., VŠCHT Praha
Úvod do potravinářské mytologie
Prof. Ing. Josef Příhoda, CSc., VŠCHT Praha
Kvalita a mýty v oblasti cereálních výrobků
Prof. Ing. Jana Čopíková, CSc., VŠCHT Praha
Kvalita a mýty v oblasti cukrovinek
Doc, Ing. Ladislav Steinhauser, CSc., VFU Brno
Kvalita a mýty v oblasti masa a masných výrobků
Ing. Jiří Kopáček, CSc., Českomoravský svaz mlékárenský
Kvalita a mýty v oblasti mléka a mléčných výrobků
Doc. Ing. Ladislav Chládek, CSc., ČZU v Praze
Kvalita a mýty v oblasti pivovarsko-sladařském
Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., VŠCHT Praha
Kvalita a mýty v oblasti rostlinných jedlých tuků a olejů
Ing. Libor Dupal, Svaz na ochranu zákazníků
Spotřebitelé a jejich reakce na potravinové mýty
Závěrečná diskuse (15.30 – 16.00)
Závěr konference (16.00)