Potravinářské mýty a kvalita potravin
25. dubna 2013
Program:
Zahájení (9,30)
Krátké vystoupení představitelů spolupracujících organizací
Odborný program (10,00 – 16,00)
Moderátoři: Ing. Dana Gabrovská, Ph.D., Ing. Ctibor Perlín, CSc.
Ing. Ctibor Perlín, CSc., VÚPP, v.v.i.
Různá hlediska na kvalitu potravin
MUDr. Bohumil Turek, CSc., Ing. Irena Michalová, Společnost pro výživu
Regulace zdravotních tvrzení v EU
Ing. Jindřich Pokora, Ústřední inspektorát SZPI Brno
Potraviny v zorném poli SZPI
Ing. Petra Karásková, TESCO
TESCO a jeho pohled na kvalitu potravin
Ing. Pavel Mikoška, AHOLD
Obchodník a kvalita potravin
Prof. Ing. Petr Pipek, CSc., VŠCHT FPBT Praha
Skutečnost a mýty o složení masa a masných výrobků
Doc. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D., Mendelu v Brně
Mýty v technologiích mléka a mléčných výrobků
Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., VŠCHT FPBT Praha
Kvalita a mýty v oblasti jedlých tuků a olejů
Doc. Ing. Josef Příhoda, CSc., Ing. Marcela Sluková, Ph.D., VŠCHT FPBT Praha
Aktuální poznatky o kvalitě pekárenských výrobků
Prof. Ing. Michal Voldřich, CSc., Ing. Jan Pivoňka, Ph.D., VŠCHT FPBT Praha
Kvalita nealko nápojů – aktuální kauzy
Ing. Jiří Fabián, Vitana
Proč a v čem jsou silné i slabé stránky potravin typu konveniencí
Závěr konference