Výroční konference SPV – Výživa ve 21. století
23. září 2020, Praha
úvodní video
Úvodní slovo předsedy Společnosti pro výživu
MUDr. P. Tláskal, CSc.
(FN Motol Praha)
Úvodní slova zástupců státních institucí
Společnost pro výživu a její úloha k podpoře zdraví
MUDr. P. Tláskal, CSc.
(FN Motol Praha)
Výživa a zdraví, od podvýživy k obezitě
prof. MUDr. M. Kunešová, CSc.
(Endokrinologický ústav Praha)
Jak se měnily potraviny v průběhu času
prof. Ing. J. Dostálová, CSc.
(VŠCHT Praha)
Význam výživy pro zdravý vývoj dětí
MUDr. Jan Boženský
(Vítkovická nemocnice)
Stravování dětí školního věku
Mgr. Jana Bradová
(Krajský úřad Plzeňského kraje)
Změny stravovacích zvyklostí dospělé populace
MUDr. V. Kunová
(Nutradit)
Zdravotní rizika a benefity rostlinné stravy
MUDr. Jan Gojda, Ph.D., E. Selinger
(3.LF UK Praha)
Historie sportovní výživy
Bc. et Bc. David Rejl
(podnikatel ve sportovní činnosti)
Výživa seniorů ve zdraví a v nemoci
prof. MUDr. Zdeněk Zadák, CSc.
(LF UK a FN Hradec Králové)
Potenciál reflexe ochrany životního prostředí do výživových doporučení
Dana Kapitulčinová, Ph.D.
(UK Centrum pro otázky životního prostředí)
Výživová hodnota nových potravin k zajištění udržitelnosti naší výživy
Ing. Jan Pivoňka, Ph.D.
(VŠCHT Praha)
Je možné zajistit udržitelnou produkci zdraví prospěšných potravin?
prof. Ing. Jaroslav Doležel, DrSc.
(Akademie věd České republiky)
Konference se konala za finanční podpory Ministerstva zemědělství ČR.