AktualityArchiv jednotlivých čísel

Výživa a potraviny – 4/2024

časopis Výživa a potraviny – 4/2024

Koupit on-line jako e-časopis (PDF) za 99 Kč vč. DPH

Jiné možnosti jak získat časopis

Platba probíhá bankovním převodem nebo platební kartou.

OBSAH

Kovaříková, K.:
Kurkuma ve výživě, benefity a rizika

Málková, I.:
Praktické zkušenosti STOBu s prevencí a terapií nadváhy u dětí II. část

Kudlová, E.:
Přehled severských výživových doporučení 2023

Maťhová, A., Chrpová, D., Kouřimská, L.:
Význam nutričního hodnocení a screeningu u klientů lázeňských zařízení ke zlepšení jejich výživy a podpoře zdraví

Švec, I., Petríková, E., Klitschová, B., Skřivan, P., Sluková, M., Polednová, P.:
Hodnocení pekařské kvality pšeničnožitných mouk pomocí přístroje Farinograf

Rysová, J., Gabrovská, D.:
Bezlepková dieta a hotové pokrmy v tržní síti

Kudlová, E.:
Přehled dopadů produkce a konzumace jednotlivých druhů potravin na životní prostředí

Jůzl, M., Matějová, H.:
Výživa, potraviny a zdraví – XV. studentská konference


FROM THE CONTENTS

Kovaříková, K.:
Turmeric in nutrition, benefits and risks

Málková, I.:
Practical experience of STOB with prevention and therapy of overweight in children II. part

Kudlová, E.:
An Overview of Nordic Nutrition Recommendations 2023

Maťhová, A., Chrpová, D., Kouřimská, L.:
The importance of nutritional assessment and screening for clients of spa facilities to improve their nutrition and promote health

Švec, I., Petríková, E., Klitschová, B., Skřivan, P., Sluková, M., Polednová, P.:
Evaluation of the baking quality of wheat-rye flours using the Farinograf device

Rysová, J., Gabrovská, D.:
Gluten-free diet and ready meals in the market network

Kudlová, E.:
Overview of the effects of the production and consumption of individual types of food on the environment

Jůzl, M., Matějová, H.:
Výživa, potraviny a zdraví – XV. studentská konference


Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 4/2024

Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 4/2024OBSAH

Úvodník
Maďarská kuchyně
Plánované změny spotřebního koše
Projekt Stop plýtvání ve školní jídelně
Strategie odpovědného stravování v zařízeních školního stravování ve školách města Jičína
Recepty
Školní stravování z pohledu ředitelky školy
Cesta koření do vaší kuchyně
Uvědomujeme si emoce jiných, ale co ty naše?
170/100 a kuchařka Marie Stejskalové
Hygienická rada – Nože v kuchyni?