Zpravodaj vznikl v 90. letech z iniciativy zaměstnankyň Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy Ing. Evy Šulcové a Ing. Ludmily Věříšové. Z původního občasníku, který měl informovat školní jídelny o důležitých událostech a nových vyhláškách si rychle získal oblibu a od roku 1995 je v rozsahu 16 stran nedílnou součástí časopisu Výživa a potraviny.
Zpravodaj se zabývá tématy školního stravování. Redakce spolupracuje s ministerstvy, ústavy a odborníky na výživu, stravování, technologie atd. Často se také v časopise vydávají články, které přicházejí z praxe školního stravování, a jsou inspirací pro práci ostatních školních jídelen.
Zaměření článků
Mezi nosná témata článků tradičně patří:
- předpisy k činnosti školních jídelen a jejich výklady
- informace o výživě a stravování dětí
- využití finančních prostředků na potraviny a sestava jídelníčků
- kvalita potravin
- technologie přípravy pokrmů a nápojů a receptury pokrmů
- práce s informační systémy a programy
- inovinky v technickém vybavení
- zkušenosti z praxe pracovníků školního stravování
Informace pro autory
Autorem článku se může stát každý, kdo může našim čtenářům něco sdělit. Redakční rada článek posoudí z odborného hlediska, domluví se s autorem na případných změnách a na zveřejnění.
Rukopisy zasílejte na adresu: info@vyzivaspol.cz (sekretariát vydavatele Výživaservis, s.r.o).