OBSAH
Štundlová, D.:
Dietní léčba u chronických onemocnění ledvin
Štiková, O.:
Vývoj vnitřního trhu a nákupních zvyklostí českého obyvatelstva
Pokorný, J.:
Nasycené mastné kyseliny v tucích: nepůsobí všechny stejně
Kopáček, J.:
Vývoj ve výrobě sýrů v České republice
Uvíra, R., Pudil, F:
Zbožíznalecké posouzení potravin metodou obrazové analýzy
Laudová, L:
Bezpečnost potravin z pohledu českého spotřebitele
Gajdůšek, S.:
Obsahy vápníku a fosforu v sýrech
Stránský, M.:
Evropská zpráva o výživovém a zdravotním stavu obyvatelstva – spotřeba potravin rostlinného původu
Příloha: Receptury pokrmů
Zpravodaj pro školní stravování – 4/2006
OBSAH
Stravovací návyky
Chemická rizika při některých způsobech přípravy pokrmů a jak se jich vyvarovat
Školní stravování cizinců
Vitana Food service pozvala své zákazníky do Východočeského divadla v Pardubicích
Výživová doporučení a praxe školního stravování
Jaké jsou požadavky dětských strávníků a jak na ně reaguje škola, školní jídelna a potravinářský průmysl?
Náš rozhovor
Technologie přípravy pokrmů – tentokrát hovoříme na téma Brambory
Stravování v Dětském domově Praha 9 – Dolní Počernice
Příprava nových výživových doporučených dávek (VDD) pro školní stravování