MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D., MUDr. Jarmila Rážová, Ph.D. (MZ ČR)
Zdraví 2020 – Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí
MUDr. Alena Šteflová, Ph.D. (Kancelář WHO v ČR)
Dětská obesita a její prevence z pohledu WHO
prof. MUDr. Marie Kunešová, CSc. (Endokrinologický ústav)
WHO podporovaný evropský projekt COSI – výsledky monitorování v ČR a v Evropě
PaedDr. M. Salavcová (Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy)
Současné a plánované aktivity MŠMT ke zlepšení životního stylu žáků – abstrakt
doc. MUDr. Vojtěch Hainer, CSc. (Endokrinologický ústav Praha)
Metabolicky zdravá obezita
prof. MUDr. Lidka Lisá, DrSc. (Endokrinologický ústav Praha)
Historie dětské obezity
MUDr. Petr Tláskal, CSc. (SPV)
Rizikové živiny ve výživě dětí
doc. PhDr. Slávka Fraňková, DrSc. (Filozofická fakulta UK Praha)
Rizikové potraviny v dětském věku z pohledu psychologa
PhDr. Leona Mužiková, PhD. Mgr. Veronika Březková (Masarykova univerzita Brno)
Z pyramidy na talíř aneb jak rozumět výživovým doporučením
Ing. Martin Staněk (Nestlé Česko, s.r.o.)
Školní vzdělávací program k výživě a výběru vhodných potravin
Ing. Jan Pivoňka, Ph.D. (VŠCHT Praha)
Možnosti náhrady cukrů (technologie, legislativa, senzorika, omezení pro děti)
doc. Ing. Ladislav Čurda, CSc. (VŠCHT Praha)
Potraviny s nízkým obsahem laktosy, abstrakt
doc. Ing. Helena Čížková. Ph.D. (VŠCHT Praha)
Falšování potravin: vliv na výživovou hodnotu
doc. Ing. Jiří Brát, CSc.
Výživová hodnota rostlinných tuků, abstrakt