Dobrý den,
prosím o radu. Zajímalo by mě o kolik nabudou rýže, luštěniny nebo těstoviny po uvaření? Ráda bych zhubla, dodržuji dietu. Nemůžu si ale poradit s těmito potravinami. Všude je uváděno množství v syrovém stavu. Bohužel to pro mě nepřipadá v úvahu si je odvažovat před vařením, protože jídlo připravuji pro celou rodinu. Nemohu to nikde dohledat.
Děkuju za pomoc,
Martina M.
Hmotnost jednotolivých komodit se ze 100g v syrovém stavu zvýší po tepelné úpravě vařením o cca % takto:
Rýže 200%
Rýže natural 175%
Těstoviny 150%
Čočka 180%
Fazole 160%
Hrách 130%
Hrách loupaný 150%
Sójové boby 160%
Pohanka 200%
Jáhly 250%
Kroupy 230%
Sójový granulát 300%
Ing. Eva Šulcová