Bc. Markéta Zemanová, DiS. ( Fakultní nemocnice Královské Vinohrady)
Akreditační standardy a jejich naplňování pro oblast výživy
Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. (VŠCHT)
Kvalita potravin na českém trhu, jak vybírat potraviny
Ing. Kristýna Miřátská, PhD. (Barentz, s.r.o.)
Složení šunky a vliv rozdílných legislativních typů na nutriční hodnoty
Bc. Ivana Benešová, DiS. (Stravovací provoz FN Olomouc)
Výběrová řízení na potraviny
Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. (VŠCHT)
Změny živin při přípravě pokrmů
Prof. Ing. Kateřina Demnerová, CSc. (VŠCHT)
Mikroorganismy a potraviny – ano či ne
Prof. MUDr. Petr Sedláček, CSc. (FN Motol a 2. LF UK)
Nízkobakteriální strava u imunosuprimovaných pacientů
Doc. MUDr. Pavel Dlouhý, Ph.D. (3. LF UK)
Toxické látky v potravinách s nebezpečím onkologické aktivace
MUDr. Petr Beneš (Interní odd., Nemocnice Na Homolce, Praha)
Nové ESPEN guidelines pro výživu v onkologii
Prim. MUDr. Viktor Maňásek (Nemocnice Nový Jičín)
Etické otázky nutrice v onkologii
MUDr. Petra Holečková (Nemocnice Na Bulovce, Praha)
Typické nutriční nežádoucí účinky onkologické léčby
Bc.Věra Andrášková (Masarykův onkologický ústav, Brno)
Populární, ale nevhodné diety v onkologii
MUDr. Michal Tichý, PhD. MPH (Masarykova nemocnice, Ústí n/ Labem)
Spolupráce mobilního hospice s nutriční ambulancí při zajišťování výživy a hydratace v domácím sociálním prostředí nemocných
MUDr. František Sedlák (1.LFUK, VFN)
Význam nutriční podpory u hematoonkologických pacientů
Mgr. Miroslava Matějková, DiS. (VFN)
Dietní režim v průběhu intenzivní hematoonkologické léčby
Jarka Kreuzbergová, Dis., NT. (FN Plzeň)
Standard kontroly dodržování stanovených hodnot živin a energie dietního systému
MUDr. Jana Čepová, Ph.D., MBA. (FN Motol)
Dyslipoproteinémie a výživa
MUDr. Veronika Skalická (FN Moto)
Výživa u pacientů s cystickou fibrózou
MUDr. František Novák, Ph.D. (4. interní klinika VFN a 1. LF UK v Praze)
Zánět, malnutrice v nemoci a nutriční podpora
MUDr. Václava Kunová (SPV, Nutradit)
Nutriční výhody a nevýhody zvýšeného příjmu bílkovin u obézních pacientů
Mgr. Marie Kohutová, DiS., Lenka Grigarová, DiS., Ivana Hostašová (Oddělení léčebné výživy nemocnice Olomouc)
Systém zavádění dysfagické diety ve FNOL
NT Květa Krajíčková (ČAS)
Co nabízí profesní organizace nutričním terapeutům
MUDr. Václava Kunová (SPV, Nutradit)
Informační zdroje Společnosti pro výživu k podpoře práce nutričních terapeutů – současnost a další možnosti
Bc. Marieta Baliková (FN Motol)
Dietní režimy užívané v českých nemocničních zařízeních