1. Úvod – nápoje, inovace a reformulace
Ing. Jan Pivoňka, Ph.D., SPV, VŠCHT Praha
2. Kvalita pitné vody v ČR a její případná rizika
MUDr. František Kožíšek, CSc., SZÚ
3. Makroprvky a mikroelementy v minerálních vodách – biologické účinky a význam pro lidské zdraví
Prof. MUDr. Zdeněk Zadák, CSc., LF UK Hradec Králové
4. Pivo jako potravina
Prof. Ing. Pavel Dostálek, CSc., VŠCHT Praha
5. Víno a antioxidanty
Doc. Ing. Irena Kolouchová, Ph.D., VŠCHT Praha
6. Metabolické účinky konzumace alkoholických nápojů na lidský organismus
MUDr. Matěj Kohutiar Ph.D., 2.LF UK
7. Konzumace nápojů se závislostním potenciálem v české populaci: Alkohol, energetické nápoje a novinky na trhu
Mgr. Pavla Chomynová, Národní monitorovací středisko pro drogy a závislosti. Úřad vlády České republiky
8. Jak se vyznat v nealkoholických nápojích
Doc. Ing Rudolf Ševčík, Ph.D., VŠCHT Praha
9. Mezi nápoji má své významné místo káva a čaj
Doc. Ing. Dr. Zdena Panovská, VŠCHT Praha
10. Vybrané skupiny rostlinných látek obsažených v nápojích nebo léčivých čajích a jejich terapeutické uplatnění
PharmDr. Miloš Potužák, Lékárna Bakov nad Jizerou
11. Nutriční hodnota mléka a rostlinných nápojů
Ing. Jiří Kopáček, CSc., Českomoravský svaz mlékárenský, z. s.
12. Nápoje a příjem tekutin v dětském věku
MUDr. Petr Tláskal CSc., SPV, FN Motol
13. Konzumace nápojů v účinku na střevní mikrobiotu
MUDr. Alena Kokešová Ph.D., FN Motol
14. Konzumace slazených nápojů a kardiometabolické zdraví. Výsledky studie Brno Kardiovize 2030
Mgr. Kunzová, Mezinárodní centrum klinického výzkumu FNUSA a LF MU