Pořadatel:
Společnost pro výživu, z.s.
organizačně zajišťuje
výživaservis s.r.o.
Termín akce:
20. května a 21. května 2025
Místo konání:
Pardubice
Konferenční sál Domu techniky Pardubice
Náměstí Republiky 2686,
https://dtpce.cz/o-nas/
ORGANIZAČNÍ POKYNY
- Kromě osobní účasti se můžete nově konference zúčastnit i online nebo si třeba zhlédnout konferenci jen ze záznamu.
- Jste-li členem SPV a chcete uplatnit slevu, vyberte v objednávce ceny platné pro členy SPV.
Členem SPV se stáváte a nárok na slevu získáváte po splnění všech podmínek členství. - Závaznou přihlášku proveďte do 16. 5. 2025.
- Ubytování:
- Varianta 1: Hotel Labe, Masarykovo nám. 2633, Pardubice http://www.hotellabe.cz/.
- Cena za jednu osobu za 1 noc ve dvoulůžkovém pokoji činí 1000,- Kč vč. DPH, včetně snídaně
- Cena lůžka za 1 noc v jednolůžkovém pokoji činí 1500,-Kč vč. DPH, včetně snídaně
- Tento hotel nemá vlastní parkoviště, je nutné parkovat mimo (v okolí je parkování dost drahé, doporučujeme parkovat v parkovacím domě Penny marketu v centru města).
- Varianta 1: Hotel Labe, Masarykovo nám. 2633, Pardubice http://www.hotellabe.cz/.
-
- Varianta 2: Hotel EURO, Jiráskova 2781, Pardubice https://www.hoteleuro.cz/
- Cena za jednu osobu za 1 noc ve dvoulůžkovém pokoji činí 1500,- Kč vč. DPH, včetně snídaně.
- Cena lůžka za 1 noc v jednolůžkovém pokoji činí 2500,-Kč vč. DPH, včetně snídaně
- Při objednávání ubytování ve dvoulůžkovém pokoji, prosím, uveďte do poznámky v registračním formuláři jméno spolunocležníka. V případě, že spolunocležník nebude uveden, má organizátor právo přidělit spolunocležníka sám. Pokud nebudeme mít nikoho k dispozici, jsme nuceni doúčtovat cenu jako za jednolůžkový pokoj.
- Je možnost zarezervovat i omezený počet ubytování na den předem (nutno napsat do poznámky a kontaktovat na e-mail info@vyzivaspol kvůli zařízení)
- V obou hotelích máme omezený počet zarezervovaných pokojů. V případě vyčerpání této kapacity, si musí přihlášený na konferenci zajistit ubytování sám.
- Varianta 3: individuální zajištění např. přes booking.com.
- Varianta 2: Hotel EURO, Jiráskova 2781, Pardubice https://www.hoteleuro.cz/
- V ceně je zahrnuto občerstvení formou ochutnávek od vystavovatelů a další občerstvení, oběd první den konference. V ceně není večeře. V případě dietního omezení na oběd nebo vegetariánství/veganství, napište své požadavky do poznámky v registračním formuláři.
- Každý účastník obdrží osvědčení o účasti na konferenci.
Program konference
I. den – úterý 20. května: 10.00 – 18.00 hodin
9.00 – 9.50 – Registrace účastníků
9.50 – 10.00
Zahájení konference – MUDr. Petr Tláskal, CSc., předseda Společnosti pro výživu, FN Motol, Mgr. Jana Bradová, Společnost pro výživu
1. BLOK – ZMĚNY VE ŠKOLNÍM STRAVOVÁNÍ – SPOTŘEBNÍ KOŠ
10.00 – 10.20
Celospolečenský zájem na vytvoření meziresortní spolupráce k novelizaci vyhlášky ke školnímu stravování – MUDr. Barbora Macková, MHA, Ministerstvo zdravotnictví ČR, SZÚ Praha
10.20 – 10.40
Novela vyhlášky o školním stravování od přípravy k realizaci – Ing. Ilona Vaculová, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR
10.40 – 11.20
Spotřební koš 2025 – Mgr. Alexandra Košťálová, SZÚ Praha, Mgr. Martin Krobot, LF Masarykova univerzita Brno
11.20 – 11.40
Přestávka
11.40 – 12.00
Implementace spotřebního koše do praxe – Zkušenosti z pilotního testování ve školních jídelnách – Bc. Marta Mandincová a kol., ředitelka školní jídelny Brno
12.00 – 12.20
Spotřební koš a přístup k výpočtu příjmu živin z pohledu potravinářského technologa – Ing. Jan Pivoňka, Ph.D., VŠCHT Praha, SPV
12.20 – 12.40
Nový spotřební koš z hlediska každodenní praxe školních jídelen – Zástupci odborné rady Asociace společného stravování
12.40 – 13.00
Diskuse k 1. bloku přednášek
13.00 – 13.20
Prezentace vystavovatelů
13.20 – 14.00
Přestávka na oběd
2. BLOK – ZMĚNY VE ŠKOLNÍM STRAVOVÁNÍ
14.00 – 14.20
Součást školy je školní jídelna – Mgr. Jan Mareš, MBA – Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR
14.20 – 14.40
Změny právních předpisů v oblast pracovního práva – Ing. Petra Zukalová, KÚ Jihomoravského kraje, SPV
14.40 – 15.00
Školní stravování z pohledu orgánu ochrany veřejného zdraví – MUDr. Zdeňka Trestrová, Ministerstvo zdravotnictví ČR
15.00 – 15.10
Diskuse k 2. bloku přednášek
15.10 – 15.30
Přestávka
3. BLOK – ŠKOLNÍ STRAVOVÁNÍ U NÁS A NA SLOVENSKU
15.30 – 15.50
Školní stravování z pohledu metodičky aneb tudy vede cesta – Olga Johanidesová, KÚ kraje Vysočina, SPV
15.50 – 16.10
Jak se vede školní stravování v České republice – Mgr. Ivana Kleinová, ZŠ Labská, Brno
16.10 – 16.30
Školní stravování na Slovensku, postřehy ze studijní stáže – Ing. Bc. Vladimír Štefančík, MBA; vedoucí zúčastněných jídelen
16.30 – 16.50
Diskuse k 3. bloku přednášek
4. BLOK – MODERNÍ TECHNOLOGIE A PRAXE VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ
16.50 – 17.10
Jak využívat moderní technologie ve školních jídelnách – Zdeněk Křížek, GAMA HOLDING Praha, a.s.
17.10 – 17.30
Škrob – energetická složka potravin – Hana Lemberková Amylon, a.s., závod Ronov nad Sázavou
17.30 – 17.50
Praktické zkušenosti ze školní jídelny I. – Tomáš Rezek, SOŠ a SOU Vocelova, Hradec Králové
17.50 – 18.10
Praktické zkušenosti ze školní jídelny II. – Romana Hejčlová, ZŠ a MŠ Prasek, Nový Bydžov
18.10 – 18.40
Diskuse k 4. bloku přednášek, konec prvního dne konference
II. den – středa 21. května: 9.00 – 13.00 hodin
5. BLOK – STRAVOVACÍ ZVYKLOSTI DĚTÍ A KOMODITY VE SPOTŘEBNÍM KOŠI
9.00 – 9.20
Aspekty stravovacího chování dětí: Výzkum „Zdraví dětí 2024″ – doc. PhDr. Dana Hübelová, Ph.D., Beatrice-Elena Chromková Manea, M.A., Ph.D. (MENDELU Brno), MUDr. Jana Kratěnová, MUDr. Kristýna Žejglicová (SZÚ Praha)
9.20 – 9.40
Rodinný průvodce zdravým životním stylem – PhDr. Karolina Hlavatá, Ph.D. OB klinika Praha
9.40 – 10.00
Vliv socioekonomického postavení rodiny na stravovací zvyklosti dětí – MUDr. Kristýna Žejglicová, SZÚ Praha
10.00 – 10.20
Jak pomáhá projekt obědy do škol – Mgr. Jana Bradová, KÚ Plzeňského kraje, SPV
10.20 – 10.30
Diskuse k 5. bloku přednášek
10.30 – 10.50
Přestávka
10.50 – 11.10
Školní projekt Ovoce, zelenina a mléko do škol z pohledu hodnotitele – MUDr. Jana Kratěnová, SZÚ Praha.
11.10 – 11.30
Luštěniny a jejich přidaná hodnota – MUDr. Eva Kudlová -1. LF UK Praha, SPV, prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. – VŠCHT Praha, SPV
11.30 – 11.50
Celozrnné cereální výrobky a jejich využitelnost ve školním stravování – doc. Ing. Marcela Sluková Ph.D., – VŠCHT Praha, SPV
11.50 – 12.10
Český spotřebitel a ryby – Ing. Lukáš Harabiš, Agronomická fakulta MENDELU Brno
12.10 – 12.30
Proces likvidace a využití gastroodpadu –Ing. Pavel Urda, Compag brantner, Mladá Boleslav
12.30 – 13.00
Diskuse k 5. bloku přednášek, slosování dotazníků a závěr konference
Změna programu vyhrazena
Ceník konference
Ceny jsou vč. DPH.
Pokud z administrativních důvodů nemůžete zaplatit na základě objednávky, ale potřebujete zaslat fakturu na konkrétní variantu produktu, napište na info@vyzivaspol.cz spolu s fakturačními údaji a jménem, které má být uvedeno na certifikátu.
OSOBNĚ
OSOBNĚ + VIDEOZÁZNAM
OSOBNĚ + VIDEOZÁZNAM – SE ZÁLOHOVOU FAKTUROU
– platba převodem a zálohová faktura
STREAM + VIDEOZÁZNAM
Koupí vstupenky videozáznamu buď samostatně nebo v jakékoliv kombinaci pro sebe získáváte neomezený přístup k záznamu konference.
Storno podmínky:
- Storno poplatky se neúčtují, pokud přihlášený zruší svoji účast do 21 dnů před termínem konference.
- Při zrušení 20 – 14 dní před termínem činí storno poplatek činí 25 % z ceny.
- Při zrušení 13 – 6 dnů před termínem storno poplatek činí 50 % z ceny
- Při zrušení 5 a méně dnů před termínem storno poplatek činí 100 % z ceny.
- V případě storna z vážných důvodů (musí být písemně doloženo potvrzením od lékaře aj.) se storno poplatek neúčtuje.
- Vždy je možné na konferenci vyslat místo sebe jinou osobu.
- SPV si vyhrazuje právo zrušit konferenci z mimořádných důvodů (např. epidemická situace). V tomto případě se vrací již zaplacený poplatek v plné výši.