ZR – Zaučení, Rekvalifikace
Cena: 3 199 Kč/osoba
Kurz je určen pro ty, kteří pracují bez předchozího vzdělání alespoň v příbuzném oboru (např. cukrář, pekař apod.), kteří v jídelně příležitostně vypomáhají nebo dočasně nahrazují vyučeného pracovníka.
Zahájení:
18. 8. 2014 registrace od 8.00 hod., výuka započne od 9.00 hod.
Příjezd je možný 17. 8. 2014 po 17. hod.
Vyučování:
18. – 21. 8. 2014
Program
1 . Výživa a stravování
1.1 Výživa, doporučené výživové dávky, tabulky výživových hodnot potravin, spotřební koš
1.2 Stravovací režim
2. Suroviny
2.1 Základní potravinové skupiny
2.2 Použití surovin podle jejich složení, zacházení s potravinami
3. Technologie – správná výrobní praxe
3.1 Základní technologické postupy
3.2 Normy a receptury
3.3 Skladba jídelního lístku
4. Hygiena a bezpečnost práce
4.1 Hygiena provozu, osobní hygiena zaměstnanců, hygienická rizika, základy HACCP
4.2 Bezpečnost práce
5. Praktická část – úprava běžných druhů pokrmu a nápojů, výdej hotových pokrmů a stolování
6. Cíl a význam školního stravování, základy vedení evidence ve školní jídelně
7. Závěrečný test a hodnocení