„Dobré potraviny pro všechny, pro dnešek i budoucnost“
Pořadatel:
Ministrstvo zemědělství ve spolupráci se Společností pro výživu
Termín akce:
16. 10. 2024 (středa)
9:30 – 12:00
Místo konání:
Ministerstvo zemědělství
Těšnov 65/17
Praha 1
Účast na semináři je zdarma, předchozí registrace je nutná (do 11. 10. 2024).
Registrace
Registrace ukončena.
Světový den výživy se slaví každoročně dne 16. října jako připomínka založení Organizace pro výživu a zemědělství (FAO) s cílem zvýšit povědomí o zdravém stravování. K připomínce tohoto dne Ministerstvo zemědělství ve spolupráci se Společností pro výživu organizuje seminář s předními experty v oblasti zemědělství a výživy. V letošním roce budeme diskutovat, jak FAO bojuje proti hladu nebo jaké jsou aktuální trendy a inovace v oblasti potravinářství a udržitelného zemědělství.
Program
9:30 – 9:45 | Úvodní slovo Ing. Pavel Sekáč, vrchní ředitel pro fondy EU, zahraniční záležitosti a obchodní spolupráci, MZe |
9:45 – 10:00 | Jak zajistit výživu pro rostoucí populaci? Priority Organizace spojených národů pro výživu a zemědělství (FAO) Ing. Michal Kulík, Odbor pro vztahy s EU a zahraničně obchodní spolupráci, MZe |
10:00 – 10:15 | Nové potraviny Ing. Jitka Götzová, ředitelka Odboru bezpečnosti potravin / Ing. Michaela Urbánková, Odbor bezpečnosti potravin |
10:15 – 10:30 | Inovace v potravinářství: Role nových technologií v zabezpečení potravin pro budoucnost Ing. Jan Pivoňka, Ph.D., VŠCHT Praha, Potravinářská komora ČR a Společnost pro výživu |
10:30 – 10:45 | Flexitariánství, vegetariánství a veganství: Kdy se potkává přínos pro zdraví konzumenta i udržitelnou budoucnost? MUDr. Václava Kunová, Společnost pro výživu; lékařka a autorka knih o výživě a hubnutí |
10:45 – 11:00 | Plýtvání potravinami Mgr. Naděžda Čadová, Sociologický ústav AV ČR |
11:00 – 11:45 | Otázky a odpovědi |
11:45 – 12:00 | Závěr |
Program ke stažení (pdf)
Pozvánka ke stažení (pdf)