AktualityAktuální akce SPV

Tematická konference „Kde běžné potraviny nestačí – doplňky stravy“

tematická konference 2025

Pořadatel:
Společnost pro výživu, z.s.
ve spolupráci s
Farmaceutickou fakultou Univerzity Karlovy v Hradci Králové
a Českou technologickou platformou pro potraviny
organizačně zajišťuje
výživaservis s.r.o.

Termín akce:
24. dubna 2025

Místo konání:
Praha
Konferenční sál SVS ČR
Slezská 100/7, Praha 2

Moderátoři:
MUDr. Petr Tláskal, CSc., doc. PharmDr. Miloslav Hronek, Ph.D., Ing. Jan Pivoňka, Ph.D.

Organizační pokyny

  • Kromě osobní účasti se můžete nově konference zúčastnit i online nebo si třeba zhlédnout konferenci jen ze záznamu.
    Připravili jsme pro Vás nabídku produktů.
  • Jste-li členem SPV a chcete uplatnit slevu na vložné, vyberte v objednávce ceny platné pro členy SPV.
    Členem SPV se stáváte a nárok na slevu získáváte po splnění všech podmínek členství.
  • Závaznou přihlášku proveďte do 22. dubna 2025.

Ceník konference

Ceny jsou vč. DPH.
Pokud z administrativních důvodů nemůžete zaplatit na základě objednávky, ale potřebujete zaslat fakturu na konkrétní variantu produktu, napište na info@vyzivaspol.cz spolu s fakturačními údaji a jménem, které má být uvedeno na certifikátu.

OSOBNĚ

– vstupenka, občerstvení, certifikát o absolvování konference
ČLEN SPV
1 750 Kč
Koupit
NEČLEN
2 350 Kč
Koupit

VIDEOZÁZNAM

– videozáznam z konference, certifikát
ČLEN SPV
1 450 Kč
Koupit
NEČLEN
1 850 Kč
Koupit

OSOBNĚ + VIDEOZÁZNAM

– vstupenka, občerstvení, certifikát o absolvování konference, videozáznam
ČLEN SPV
2 750 Kč
Koupit
NEČLEN
3 350 Kč
Koupit

STREAM + VIDEOZÁZNAM

– individuální vstupenka na online přenos, certifikát o absolvování konference, videozáznam
ČLEN SPV
1 650 Kč
Koupit
NEČLEN
2 050 Kč
Koupit

CERTIFIKÁT NAVÍC

– k online přenosu nebo videozáznamu
NEČLEN
200 Kč
Koupit

Koupí vstupenky videozáznamu buď samostatně nebo v jakékoliv kombinaci získáváte pro sebe neomezený přístup k záznamu konference.

Program konference

8:15 – 9:00
Registrace účastníků

9:00 – 9:05
Zahájení konference
MUDr. Petr Tláskal, CSc., předseda Společnosti pro výživu (SPV)

9:05 – 9:35
1. Mikroživiny v naší výživě (ze studií Společnosti pro výživu)
MUDr. Petr Tláskal, CSc., FN Motol, SPV
Diskuse

9:35 – 9:55
2. Aktuality v potravinářské legislativě a doplňky stravy
Ing. Lenka Bradáčová, Ministerstvo zemědělství ČR
Diskuse

9:55 – 10:15
3. Fortifikace potravin
Ing. Jan Pivoňka Ph.D., VŠCHT, SPV, ČTPP
Diskuse

10:15 – 10:45
4. Legislativa pro doplňky stravy z pohledu EU
Mgr. Martina Šímová, Česká a slovenská asociace pro speciální potraviny
Diskuse

10:45 – 11:00
Prezentace vystavovatelů

11:00 – 11:20 Přestávka

11:20 – 11:50
5. Doplňky stravy – úloha ve stravě, hodnocení zdravotní bezpečnosti
Ing. Daniela Winklerová, Centrum toxikologie a zdravotní bezpečnosti SZÚ Praha
Diskuse

11:50 – 12:20
6. Doplňky stravy ve světle medicíny založené na důkazech: pohled farmaceuta doplněný o zkušenosti z Lékového informačního centra FAF UK a FN HK
Doc. PharmDr. Josef Malý, Ph.D., PharmDr. Tereza Hendrychová, Ph.D., a členové Lékového informačního centra FAF UK a FN HK, Farmaceutická fakulta UK Hradec Králové
Diskuse

12:20 – 12:50
7. Kontrola doplňků stravy z pohledu SZPI
Ing. Petr Cuhra, SZPI
Diskuse

12:50 – 13:30 Přestávka na oběd

13:30 – 14:00
8. Doplňky stravy z pohledu systému Nutrivigilance
Mgr. Svatava Bischofová, Ph.D., SZÚ Brno
Diskuse

14:00 – 14:30
9. Doplňky stravy versus rostlinná léčiva
PharmDr. MVDr. Vilma Vránová, Ph.D., Farmaceutická fakulta Masarykovy univerzity Brno
Diskuse

14:30 – 15:00
10. Využití přírodních rostlinných látek pro zdravou délku života
RNDr. Václav Bažata, konzultant pro obor farmaceutik, nutraceutik a doplňků stravy
Diskuse

15:00 – 15:15 Přestávka

15:15 – 15:45
11. Látky přírodního původu pro ovlivnění neurodegenerativních procesů
Prof. RNDr. Lubomír Opletal, CSc., Farmaceutická fakulta UK Hradec Králové
Diskuse

15:45 – 16:15
12. Fytoterapie užívaná v rámci otorhinolaryngologických onemocnění
MUDr. Michal Jurovčík, FN Motol
Diskuse

16:15 – 16:45
13. Proteiny ve formě suplementů – způsoby využití a přehled na trhu v ČR
MUDr. Václava Kunová, SPV
Diskuse

16:45 – 17:15
14. Doplňky stravy ve stravě mladých fotbalistů
Mgr. Anna Štorková, Nutriční ambulance Poliklinika Prosek, Praha
Diskuse

17:15 – 17:30
Závěr konference