Pořadatel:
Společnost pro výživu, z.s.
ve spolupráci s
Farmaceutickou fakultou Univerzity Karlovy v Hradci Králové
a Českou technologickou platformou pro potraviny
organizačně zajišťuje
výživaservis s.r.o.
Termín akce:
24. dubna 2025
Místo konání:
Praha
Konferenční sál SVS ČR
Slezská 100/7, Praha 2
Moderátoři:
MUDr. Petr Tláskal, CSc., doc. PharmDr. Miloslav Hronek, Ph.D., Ing. Jan Pivoňka, Ph.D.
Organizační pokyny
- Kromě osobní účasti se můžete nově konference zúčastnit i online nebo si třeba zhlédnout konferenci jen ze záznamu.
Připravili jsme pro Vás nabídku produktů. - Jste-li členem SPV a chcete uplatnit slevu na vložné, vyberte v objednávce ceny platné pro členy SPV.
Členem SPV se stáváte a nárok na slevu získáváte po splnění všech podmínek členství. - Závaznou přihlášku proveďte do 22. dubna 2025.
Ceník konference
Ceny jsou vč. DPH.
Pokud z administrativních důvodů nemůžete zaplatit na základě objednávky, ale potřebujete zaslat fakturu na konkrétní variantu produktu, napište na info@vyzivaspol.cz spolu s fakturačními údaji a jménem, které má být uvedeno na certifikátu.
OSOBNĚ
OSOBNĚ + VIDEOZÁZNAM
STREAM + VIDEOZÁZNAM
Koupí vstupenky videozáznamu buď samostatně nebo v jakékoliv kombinaci získáváte pro sebe neomezený přístup k záznamu konference.
Program konference
8:15 – 9:00
Registrace účastníků
9:00 – 9:05
Zahájení konference
MUDr. Petr Tláskal, CSc., předseda Společnosti pro výživu (SPV)
9:05 – 9:35
1. Mikroživiny v naší výživě (ze studií Společnosti pro výživu)
MUDr. Petr Tláskal, CSc., FN Motol, SPV
Diskuse
9:35 – 9:55
2. Aktuality v potravinářské legislativě a doplňky stravy
Ing. Lenka Bradáčová, Ministerstvo zemědělství ČR
Diskuse
9:55 – 10:15
3. Fortifikace potravin
Ing. Jan Pivoňka Ph.D., VŠCHT, SPV, ČTPP
Diskuse
10:15 – 10:45
4. Legislativa pro doplňky stravy z pohledu EU
Mgr. Martina Šímová, Česká a slovenská asociace pro speciální potraviny
Diskuse
10:45 – 11:00
Prezentace vystavovatelů
11:00 – 11:20 Přestávka
11:20 – 11:50
5. Doplňky stravy – úloha ve stravě, hodnocení zdravotní bezpečnosti
Ing. Daniela Winklerová, Centrum toxikologie a zdravotní bezpečnosti SZÚ Praha
Diskuse
11:50 – 12:20
6. Doplňky stravy ve světle medicíny založené na důkazech: pohled farmaceuta doplněný o zkušenosti z Lékového informačního centra FAF UK a FN HK
Doc. PharmDr. Josef Malý, Ph.D., PharmDr. Tereza Hendrychová, Ph.D., a členové Lékového informačního centra FAF UK a FN HK, Farmaceutická fakulta UK Hradec Králové
Diskuse
12:20 – 12:50
7. Kontrola doplňků stravy z pohledu SZPI
Ing. Petr Cuhra, SZPI
Diskuse
12:50 – 13:30 Přestávka na oběd
13:30 – 14:00
8. Doplňky stravy z pohledu systému Nutrivigilance
Mgr. Svatava Bischofová, Ph.D., SZÚ Brno
Diskuse
14:00 – 14:30
9. Doplňky stravy versus rostlinná léčiva
PharmDr. MVDr. Vilma Vránová, Ph.D., Farmaceutická fakulta Masarykovy univerzity Brno
Diskuse
14:30 – 15:00
10. Využití přírodních rostlinných látek pro zdravou délku života
RNDr. Václav Bažata, konzultant pro obor farmaceutik, nutraceutik a doplňků stravy
Diskuse
15:00 – 15:15 Přestávka
15:15 – 15:45
11. Látky přírodního původu pro ovlivnění neurodegenerativních procesů
Prof. RNDr. Lubomír Opletal, CSc., Farmaceutická fakulta UK Hradec Králové
Diskuse
15:45 – 16:15
12. Fytoterapie užívaná v rámci otorhinolaryngologických onemocnění
MUDr. Michal Jurovčík, FN Motol
Diskuse
16:15 – 16:45
13. Proteiny ve formě suplementů – způsoby využití a přehled na trhu v ČR
MUDr. Václava Kunová, SPV
Diskuse
16:45 – 17:15
14. Doplňky stravy ve stravě mladých fotbalistů
Mgr. Anna Štorková, Nutriční ambulance Poliklinika Prosek, Praha
Diskuse
17:15 – 17:30
Závěr konference