Pořadatel:
Společnost pro výživu, z.s.
organizačně zajišťuje
výživaservis s.r.o.
Termín akce:
23. září 2020
Místo konání:
Praha
Paspův sál
Nádražní 43, Praha – Smíchov
Společnost pro výživu si Vás dovoluje pozvat na výroční odbornou konferenci Výživa ve 21. století, která se bude konat dne 23. 9. 2020 v prostorách historického Paspůva sálu na Smíchově.
Zájemci se můžou registrovat na mailu: monika.ihnatkova@vyzivaspol.cz do 16. 9. 2020. Z kapacitních důvodů je počet účastníků omezen, proto Vás prosíme po zaslání potvrzení Vaši účasti, vyčkejte na její akceptaci.
Záštitu nad konferencí převzali: ministr zemědělství Miroslav Toman, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch a ministerstvo školství.
Konference se koná za finanční podpory Ministerstva zemědělství.
Program konference
9.00 – 9.10
Zahájení konference
MUDr. P. Tláskal, CSc.
9.10 – 9.40
Úvodní slova
zástupci státních institucí
I. Blok – Výživa, potraviny a zdraví
9.40 – 10.00
Výživa a zdraví, od malnutrice k obezitě
prof. MUDr. M. Kunešová CSc., Endokrinologický ústav Praha
10.00 – 10.20
Jak se měnily potraviny v průběhu času
prof. Ing. J. Dostálová, CSc., VŠCHT Praha
10.20 – 10.40
Informacie a dezinformacie vo výžive
J. Babjaková PhD., MPH, MUDr. A. Penesová, PhD., Ústav hygieny LF UK Bratislava, LF Bratislava, Slovensko
10.40 – 11.00
Společnost pro výživu a její úloha k podpoře zdraví
MUDr. P. Tláskal, CSc., FN Motol Praha
Přestávka: 11.00 – 11.20
II. Blok – výživa dětí
11.20 – 11.40
Význam výživy pro zdravý vývoj dětí
MUDr. J. Boženský, Vítkovická nemocnice
11.40 – 12.00
Stravování dětí školního věku
Mgr. J. Bradová, Krajský úřad Plzeňského kraje
Diskuse: 10 minut
Oběd: 12.10 – 13.00
III. Blok – výživa dospělých
13.00 – 13.20
Změny stravovacích zvyklostí dospělé populace
MUDr. V. Kunová, Nutradit
13.20 – 13.40
Zdravotní rizika a benefity rostlinné stravy
MUDr. Jan Gojda, Ph.D., E. Selinger, 3.LF UK Praha
13.40 – 14.00
Historie sportovní výživy
Bc. et Bc. D. Rejl, podnikatel ve sportovní činnosti
Diskuse: 10 minut
Přestávka: 14.10 – 14.30
IV. Blok – výživa seniorů
14.30 – 14.50
Výživa seniorů ve zdraví a v nemoci
prof. MUDr. Z. Zadák, CSc., LF UK a FN Hradec Králové
Diskuse: 10 minut
Přestávka: 15.00 – 15.10
V. Blok – Environmentální aspekty výživy
15.10 – 15.30
Potenciál reflexe ochrany životního prostředí do výživových doporučení
D. Kapitulčinová, Ph.D., UK Centrum pro otázky životního prostředí
15.30 – 15.50
Výživová hodnota nových potravin k zajištění udržitelnosti naší výživy
Ing. J. Pivoňka, Ph.D., VŠCHT Praha
15.50 – 16.10
Je možné zajistit udržitelnou produkci zdraví prospěšných potravin?
prof. Ing. J. Doležel, DrSc., Akademie věd České republiky
Diskuse: 10 minut
16.20 – 16.30
Závěr
Program ke stažení v PDF.
Konference se koná za finanční podpory Ministerstva zemědělství.