OBSAH
Šuchmová, H., Koplová, K.:
Rizika kontaminace potravin z kuchyňského nádobí
Konířová, M.:
Také naši předkové se potýkali s falšováním potravin: 2. část: Může za to chemie
Kudlová, E.:
Historie poznávání vztahu výživy a zdraví člověka – první poznané mikronutrienty
Kouřimská, L.:
Vepřové maso a kančí pach
Turek, B., Šíma, P.:
Cholesterol – zdroj významných biologicky aktivních látek
FROM THE CONTENTS
Šuchmová, H., Koplová, K.:
Risks of contamination of food from kitchen utensils
Konířová, M.:
Also our ancestors had to deal with food fraud Part 2: It may be because of chemistry
Kudlová, E.:
The history of exploring the relationship of nutrition and human health – the first known micronutrients
Kouřimská, L.:
Pork meat and boar taint
Turek, B., Šíma, P.:
Cholesterol – source of important biologically active compounds
Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 1/2017
OBSAH
Stravovací tradice a cílevědomost naší práce
Dieting – nový fenomén
Zvyšování povědomí o výživě a potravinách u mládeže
Hořické trubičky 2017
Finanční zabezpečení školního stravování aneb od státního rozpočtu po vidličku
Losos přiznává barvu
Vybrané legislativní změny
Zkušenosti s dietním stravováním
Vzpomínáme spolu s recepty na loňskou soutěž O nejlepší školní oběd
Soutěž O nejlepší školní oběd 2017