Archiv jednotlivých čísel

Výživa a potraviny – 2/2020

časopis Výživa a potraviny – 2/2020

Koupit on-line jako e-časopis (PDF) za 99 Kč vč. DPH

Platba probíhá bankovním převodem nebo platební kartou.

OBSAH

Bureš D., Fořtová J., Lebedová N., Bartoň L.:
Intramuskulární tuk v hovězím mase a jeho vliv na vnímání organoleptických vlastností tuzemskými konzumenty

Grégrová A., Helísková H., Kružík V., Čížková H.:
Aroma jahodových sirupů

Nové referenční hodnoty DACH pro příjem živin

Kučerová Z., Sluková M., Skřivan P.:
Polyfenoly obilovin a jejich změny během zpracování – přehled

Kouřimská L., Kulma M.:
Bezpečnost konzumace jedlého hmyzu


FROM THE CONTENTS

Bureš D., Fořtová J., Lebedová N., Bartoň L.:
The effect of intramuscular fat in beef loin on consumer acceptability

Grégrová A., Helísková H., Kružík V., Čížková H.:
Flavours of strawberry syrups

New reference values DACH for nutrient intake

Kučerová Z., Sluková M., Skřivan P.:
Polyphenols of cereals and their changes during processing – a review

Kouřimská L., Kulma M.:
Safety of edible insects’ consumption


Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 2/2020

Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 2/2020OBSAH

Vymítit či vymýtit?

Kurzy vaření

Náhled do historie potravinových alergií

Rychle a zběsile aneb stálo to za to

Nutriční doporučení MZ ČR pro školní jídelny: musíme to opravit

V sevření trpkosti 

Cukr – fakta a souvislosti, co se na internetu nenajdou za 5 sekund

Perníky

Skořice

Není prázdno jako prázdno aneb vaříme metodou sous-vide

České cechovní normy