OBSAH
Talandová, M., Pospiech, M., Tremlová, B.:
Arašídová pomazánka pro vaše zdraví
Slyšová, K., Matějová, H.:
Výživa v prevenci nemocí oka – okna do duše
Štiková, O.:
Optimalizace spotřeby potravin pro zásobování obyvatel v případě krizových situací a ohrožení
Štajnochrová, S.:
Léčebná výživa při fenylketonurii
Boháčová, V.:
Průzkum jasně prokázal: Jíme špatné tuky
Kopec, K., Kalač, P.:
Zdravotní význam brukvovité zeleniny
Mlček, J., Kopec, K., Rop, O., Neugebauerová, J., Němcová, A., Vábková, J.:
Nutriční a senzorická jakost jedlých květů
Hýsková, M.:
Roztroušená skleróza a výživa
FROM THE CONTENTS
Talandová, M., Pospiech, M., Tremlová, B.:
Peanut butter for your health
Slyšová, K., Matějová, H.:
The role of nutrition in the prevention of eye diseases
Štiková, O.:
The optimalization of food consumption for the supply of inhabitants in case of cersis situations and distress
Štajnochrová, S.:
Phenylalanine – restricted diet
Boháčová, V.:
Healthy nutrition forum research reveals: too much saturated fats in a Czech diet
Kopec, K., Kalk, P.:
Health-affecting compounds in cruciferous vegetables of family Brassicaceae
Mlček, J., Kopec, K., Rop, O., Neugebauerová, J., Němcová, A., Vábková, J.:
Nutritional and sensory quality of edible flowers
Hýsková, M.:
Multiple sclerosis and nutrition
Příloha: Receptury pokrmů
Zpravodaj pro školní stravování – 2/2012
OBSAH
„Polévková vyhláška“
Novela vyhlášky o školním stravování
Zelenina po celý rok – zima
Hysterie kolem „polévkové“ vyhlášky
Celorepubliková soutěž o Nejlepší oběd
Zdravá abeceda v prostorách školní jídelny
Víš, co jíš?