OBSAH
Petr, J.:
Čirok zrnový pro
bezlepkovou dietu
Málková, I.:
Kognitivně behaviorální přístup k terapii obezity aplikovaný v kurzech snižování nadváhy v České republice
Pekárková, E.:
Lilek vejcoplodý
Zloch, Z.:
Novější pojetí zdravotního významu vlákniny
Pospíšil, Z.:
Co nás zajímá o ptačí chřipce
Prugar, J.:
Vítané i nevítané substance v léčivých a kořeninových rostlinách
Dostálová, J.:
Mýtus rostlinných tuků
SPOLEČNÉ STRAVOVÁNÍ
Sedláčková, H.:
Jídelní lístek jako vizitka podniku
Šíma, P., Turek, B., Richter, J.:
Nové přístupy ve výživě obyvatelstva v 21. století: imunonutrice, ekonutrice a ekoimunonutrice
Hrabě, J., Buňka, F.:
Hotové pokrmy pro obojové dávky potravin II
Turek, B.:
Východiska k tvorbě výživových doporučených dávek
Příloha: Receptury pokrmů
Zpravodaj školního stravování – 3/2004
OBSAH
Úcta k hodnotám – Jakým a proč?
Jaké změny nám přináší nová „hygienická“ vyhláška
Vitamin K – známe ho?
Nápoje ve školní jídelně a ve škole
Novinky v legislativé
Nová ustanovení v zákoníku práce
Sýry ve školním stravování
Technologie přípravy pokrmů dnes – VIII
Z nových knih
Dopisy
Thajská kuchyně