Koupit on-line jako e-časopis (PDF) za 99 Kč vč. DPH
Platba probíhá bankovním převodem nebo platební kartou.
OBSAH
Kalač P.:
Jedlé houby jsou zdrojem účinného antioxidantu ergothioneinu
Tláskal P., Dostálová J.:
Význam snídaně a příjmu margarínu v naší stravě
Škorpilová T., Smoláková B., Kružík V., Rajchl A.:
Obsah vápníku a fosforu ve vybraných potravinách
Vyšohlídová M.:
Ovoce a zelenina nejen k jídlu
Straková E., Suchý P.:
Nutriční hodnota vybraných zástupců jedlého hmyzu
Kudlová E.:
Přehled výživových doporučení pro Američany 2020–2025
Klabík J.:
Vliv stravy na depresivní onemocnění
FROM THE CONTENTS
Kalač P.:
Edible mushrooms are a source of the potent antioxidant ergothioneine
Tláskal P., Dostálová J.:
The importance of breakfast and the intake of margarines in our diet
Škorpilová T., Smoláková B., Kružík V., Rajchl A.:
Content of calcium and phosphorus in selected foods
Vyšohlídová M.:
Fruits and vegetables not only to eat
Straková E., Suchý P.:
Nutritional value of selected edible insect representatives
Kudlová E.:
An Overview of Nutritional Recommendations for Americans 2020–2025
Klabík J.:
The effect of diet ondepr essive illness
Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 4/2021
OBSAH
Pod pokličkou prázdninového provozu školních jídelen
Sledování denního příjmu soli u kojenců, batolat a dětí předškolního věku
NUTRI-SCORE
Český gastronomický institut – most mezi vědou a gastronomií
Hodnocení přínosů a rizik konzumace červeného masa v kontextu konkrétních subpopulací
Porucha příjmu potravy u nutričního terapeuta – téma na okraji etiky
Dusičnany a dusitany – riziko nebo benefit?
Novela vyhlášky o nákladech na stravování a jejich úhradě v příspěvkových organizacích zřízených územními samosprávnými celky
Portugalsko a gastronomie