Archiv jednotlivých čísel

Výživa a potraviny – 4/2023

časopis Výživa a potraviny – 4/2023

Koupit on-line jako e-časopis (PDF) za 99 Kč vč. DPH

Jiné možnosti jak získat časopis

Platba probíhá bankovním převodem nebo platební kartou.

OBSAH

Šístková, I., Kružík, V., Horsáková, I., Čížková, H.:
Levandule lékařská – představení léčivé a aromatické rostliny

Gregorová, E., Nakonechna, K., Ilko, V., Zlatohlávek, L., Doležal, M.:
Nutriční a senzorická hodnota alternativ masa

Šmídová, Z., Pejšová, H.:
Cukr v potravinách a nápojích a strategie snížení jeho konzumace

Laknerová, I., Podsedníček, M.:
Plýtvání potravinami v domácnostech

Vymlátilová, L.:
Jak po zhubnutí udržet tělesnou hmotnost a vyhnout se jojo efektu dle metodiky společnosti STOB? 1. díl

Horáčková, Š., Plocková, M.:
Lactiplantibacillus plantarum s probiotickým potenciálem pro fermentované mléčné i nemléčné výrobky


FROM THE CONTENTS

Šístková, I., Kružík, V., Horsáková, I., Čížková, H.:
Medicinal lavender – presentation of a medicinal and aromatic plant

Gregorová, E., Nakonechna, K., Ilko, V., Zlatohlávek, L., Doležal, M.:
Nutritional and sensory evaluation of meat alternatives

Šmídová, Z., Pejšová, H.:
Sugar in foods and drinks and strategies to reduce its consumption

Laknerová, I., Podsedníček, M.:
Household food waste

Vymlátilová, L.:
How to maintain body weight after losing weight and avoid they yo-yo effect according to STOB´s methodology? 1 part

Horáčková, Š., Plocková, M.:
Lactiplantibacillus plantarum with probiotic potential for fermented dairy and non-dairy products


Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 4/2023

Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 4/2023OBSAH

Ohlédnutí za Konferencí školního stravování
Jak jedli a stolovali naši předkové?
ZŠ Labská ve finále Zdravá 5
Hodnocení školního stravování z pohledu vedoucích školních jídelen a metodičky školního stravování v Praze 13
Zpráva z Evropského kongresu obezity (ECO 2023)
Recepty
Co báby kořenářky nevěděly – Černucha
Dieta a dietní omezení při alergii na ryby
Projekt Vaření v Montessori
Doporučení Espen k nemocničnímu stravování – část 7: Indikace pro léčebné diety
Hygienická rada – Jak správně zacházet s kuchyňskými rukavicemi?