Abstrakty
OBSAH
Rysová, J., Mašková, E., Gabrovská, D., Dlabalová, J., Lášková, I.:
Co znamená označení „Může obsahovat stopy lepku“
Svrčinová, P., Janout, V.:
Fyzikální nebezpečí při zpracování potravin a pokrmů
Štiková, O., Mrhálková, I.:
Základní ekonomické faktory ovlivňující spotřebu potravin
Bischofová, S., Březková, V., Šachlová, M., Slabý, O., Horáček, M.:
Výživové faktory a faktory životního stylu ve vztahu ke kolorektálnímu karcinomu
Jůzl, M., Dvořák, L.:
Mražené krémy nebo zmrzliny?
FROM THE CONTENTS
Rysová, J., Mašková, E., Gabrovská, D., Dlabalová, J., Lášková, I.:
What does the term „May contain traces of gluten“ mean
Svrčinová, P., Janout, V.:
Physical hazards at the processing of food and meals
Štiková, O., Mrhálková, I.:
Basic economic factors affecting food consumption
Bischofová, S., Březková, V., Šachlová, M., Slabý, O., Horáček, M.:
Nutrition and selected factors of lifestyle in relation to colorectal cancer
Jůzl, M., Dvořák, L.:
Ice creams or packaget frozen desserts?
Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 4/2016
OBSAH
Jedna Sekce nutričních terapeutů
Školní jídelny – můj pohled do historie…
Jak na stravování dětí v jeslích?
Jak české děti (ne)svačí
Pohled nutričního specialisty na výživu v pobytových zařízeních sociálních služeb aneb je strava pro seniory skutečně tak důležitá?
Maso a masné výrobky jako součást správné výživy
Životospráva a stolování Karla IV.
Chilli: proč pálí a čím hasit
Dny světové kuchyně ve školních jídelnách ČR