Archiv jednotlivých čísel

Výživa a potraviny – 5/2020

časopis Výživa a potraviny – 5/2020

Koupit on-line jako e-časopis (PDF) za 99 Kč vč. DPH

Platba probíhá bankovním převodem nebo platební kartou.

OBSAH

Šmídová Z., Eliášová M., Paznocht L.:
Nutriční hodnota pekařských výrobků z pšenic s barevným zrnem

Bártová H., Hasoňová L., Samková E.:
Nabídka bezlaktózových mléčných výrobků a informovanost veřejnosti o laktózové intoleranci

Křížová I.:
Rozhovor s PhDr. Ivou Málkovou

Horsáková I., Horsák J., Rajchl A.:
Mikrobiální kontaminace zeleninových a ovocných salátů

Kružík V., Grégrová A., Titěra D., Pospiech M., Čížková H.:
Charakterizace medu vyprodukovaného v České republice

Kudlová E.:
Není půst jako půst


FROM THE CONTENTS

Šmídová Z., Eliášová M., Paznocht L.:
Nutritional value of bakery products from colored-grain wheat cultivars

Bártová H., Hasoňová L., Samková E.:
The offer of lactose-free dairy products and the knowledge of general public about lactose intolerance

Křížová I.:
Interview with PhDr. Iva Málková

Horsáková I., Horsák J., Rajchl A.:
Microbial spoilage of fresh fruits and vegetables salads

Kružík V., Grégrová A.,Titěra D., Pospiech M., Čížková H.:
Characterization of honey produced in the Czech Republic

Kudlová E.:
One fasting is not like the other


Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 5/2020

Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 5/2020OBSAH

Měsíc říjen je ve školních jídelnách ve znamení statistických výkazů a ne ve znamení zvěřinových hodů

Ořechy v redukční dietě?

Provoz zařízení školního stravování ve školním roce 2020/2021 vzhledem ke COVID-19

Celá Vysočina peče dětem

Reformulace potravin, co znamenají a proč je potřebujeme?

Co jsou to Atwater faktory a jak souvisí s energetickou hodnotou potravin?

Plýtvání potravinami versus bezpečnost potravin

Aby ryba nesmrděla

Obezita v souvislosti s onemocněním COVID-19

Kurkuma – žlutý zázrak

Co je co

Zhodnocení nutriční úrovně stravování v zařízeních sociálních služeb Moravskoslezského kraje

Zen a domácí pečení housek