Archiv jednotlivých čísel

Výživa a potraviny – 5/2021

časopis Výživa a potraviny – 5/2021

Koupit on-line jako e-časopis (PDF) za 99 Kč vč. DPH

Platba probíhá bankovním převodem nebo platební kartou.

OBSAH

Kudlová E.:
Vegetariánství a zdraví

Novotná P., Houška M., Laknerová I.:
Rostlinné sirupy připravené za studena

Zemanová J., Vítová E., Vespalcová M:
ARONIE – hodnotný přírodní zdroj zdraví prospěšných látek

Rozhovor – prof. Ing. Kateřina Demnerová, CSc.

Kalač P.:
Ergosterol a vitamin D2 v jedlých houbách

Sluková M., Skřivan P., Švec I., Sponerová E. Jirčík L.:
Reformulace potravin – vliv snížení obsahu soli na kvalitu běžného pečiva


FROM THE CONTENTS

Kudlová E.:
Vegetariarianism and health

Novotná P., Houška M., Laknerová I.:
Cold prepared vegetable syrups

Zemanová J., Vítová E., Vespalcová M:
CHOKEBERRY – a valuable natural source of healthy substances

Interview with – prof. Ing. Kateřina Demnerová, CSc.

Kalač P.:
Ergosterol and vitamin D2 in edible mushrooms

Sluková M., Skřivan P., Švec I., Sponerová E. Jirčík L.:
Food reformulation – impact of salt reduction on quality of common bakery products


Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 5/2021

Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 5/2021OBSAH

Skončily prázdniny, dovolené, vrátili jsme se ke všedním povinnostem
Analýza výživových norem v předškolním stravování
Můžete nám vysvětlit funkci melatoninu a má nějaký vztah k onemocnění covidem 19? MELATONIN
Mezinárodní soutěž nutričních terapeutů o nejlepší recepturu pro dospělé staršího věku
Novela vyhlášky o školním stravování nabývá účinnosti 1. září 2021
Slovinská kuchyně
Omega 3 mastné kyseliny – pozor na to, co radí běžný tisk a internet
Vaříme s konvektomatem
Chronovýživa v těhotenství
Získání kvalifikace, dovednosti a kompetence nutričních terapeutů v zahraničí