AktualityArchiv jednotlivých čísel

Výživa a potraviny – 5/2024

časopis Výživa a potraviny – 5/2024

Koupit on-line jako e-časopis (PDF) za 99 Kč vč. DPH

Jiné možnosti jak získat časopis

Platba probíhá bankovním převodem nebo platební kartou.

OBSAH

Fiala, J.:
Hodnocení výživové politiky z hlediska veřejného zdraví

Nakonechna, K., Ilko, V., Pešek, E., Němcová, T., Berčíková, M., Zlatohlávek, L., Doležal, M.:
Nutriční, užitná a senzorická jakost slunečnicových olejů na českém trhu

Rozhovor s MUDr. Evou Kudlovou, CSc.

Brát, J.:
Proč se jedlé oleje rafinují?

Podskalská, T., Beňo, F., Čížková, H.:
Vliv teploty a doby skladování na obsah vitaminu C v rybízových nápojích

Cejpek, K.:
Ohlédnutí za symposiem CzechFoodChem 2024


FROM THE CONTENTS

Fiala, J.:
Assessing nutrition policy from a public health perspective

Nakonechna, K., Ilko, V., Pešek, E., Němcová, T., Berčíková, M., Zlatohlávek, L., Doležal, M.:
Nutritional, utility and sensory quality of sunfl ower oil on the Czech market

Interview with MUDr. Eva Kudlová, CSc.

Brát, J.:
Why are edible oils refined?

Podskalská, T., Beňo, F., Čížková, H.:
Effect of temperature and storage time on the vitamin C content of currant products

Cejpek, K.:
Looking back at the CzechFoodChem symposium


Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 5/2024

Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 5/2024OBSAH

Úvodník
Úvodník
Celozrnné cereální výrobky
Může nutriční terapeut přispět k řešení syndromu polycystických ovarií?
Kazuistika – jádrem nutričních znalostí
Recepty
Přečetli jsme za vás – Vliv konzumace ořechů na kognitivní funkce
Bioaktivní látky v zelenině
Příprava našich chodidel na chladné počasí
Kdo to ví, odpoví – Můžete mi vysvětlit, co je to hormeze a jaký má vztah k výživě?
Doporučení ESPEN k nemocničnímu stravování – část 12: Dietní postupy u pacientů s diabetem
Hygienická rada – Odkapávací plochy