OBSAH
Štundlová, D.:
Výživa a krevní skupiny
Borkovcová, l., Dofková, M., Řehůřkova, l., Ruprich, J.:
Studium hydrofilních vitaminů – thiaminu, riboflavinu a vitaminu B6 v potravinách konzumovaných v ČR
Pokorný, J.:
Výskyt, tvorba a význam trans nenasycených mastných kyselin v naší stravě
Stránský, M.:
Jak se stravují obyvatelé Rakouska
Příhoda, J.:
Jak posoudit nutriční hodnotu chleba a pečiva
Štěpničková, J.:
Česká hudba a kulinární umění
SPOLEČNÉ STRAVOVÁNÍ
Müller, V:
Poznatky z New Yorku o společném stravování
Hrubý, S.:
Výživa a duševní činnost
Pekárková, E.:
Pór
Baranyk, P.:
Přímý konzum řepkového oleje je perspektivní
Příloha: Receptury pokrmů
Zpravodaj školního stravování – 5/2004
OBSAH
Komu prospívá školní stravování
Školní stravování chválené i haněné
S jakými důsledky nesprávné výživy se setkává dětský lékař
O syndromu X
Pohled psychologa na školní stravování
Význam ovoce a zeleniny v naší stravě
Zabraňme ztrátám ochranných látek z potravin
Otázky k problematice systému HACCP – z konference školní stravování 2004 – Pardubice
Jak s ním? – Aneb jak vyjít se státním dozorem ve vaší kuchyni?
Rozdělení finančního normativu na zhotovení a výdej stravy
K zákonu č. 235/2004 Sb., O dani z přidané hodnoty
Spotřeba nápojů typu Coca-Cola na základních školách z nápojových automatů
Výkaznictví pro školní stravování v r. 2004