Koupit on-line jako e-časopis (PDF) za 99 Kč vč. DPH
Platba probíhá bankovním převodem nebo platební kartou.
OBSAH
Kráľová, J.:
Vliv antioxidantů a jiných složek výživy na věkem podmíněnou makulární degeneraci
Rysová, J.:
Obsah lepku v alternativách masa a masných výrobků
Kalač, P.:
Biologicky účinné polyaminy potravin
Janíková, E.:
Vliv konzumace celých vajec na HDL cholesterol v porovnání s vaječnými bílky u žen s nadváhou po menopauze
Sluková, M., Skřivan, P., Švec, I., Jirčík, L.:
Reformulace pekařských výrobků – možnosti snížení soli při výrobě běžného pečiva
Jílková, A., Kafková, T., Voová Tra Giang, Zábranská, K.:
Vliv snížení obsahu soli v pečivu na citlivost vnímání slané chuti a její oblibu
Rozhovor – prof. Ing. Jaroslav Petr, DrSc.
Kouřimská, L.:
Nová legislativa ohledně hmyzu jako krmiva a potraviny
FROM THE CONTENTS
Kráľová, J.:
The impact of antioxidants and other nutrients on age-related macular degeneration
Rysová, J.:
Gluten content in meat and meat product alternatives
Kalač, P.:
Biologically effective food polyamines
Janíková, E.:
Influence of whole egg consumption on HDL cholesterol compared to egg whites in overweight postmenopausal women
Sluková, M., Skřivan, P., Švec, I., Jirčík, L.:
Reformulation of bakery products – possibilities of salt reduction in the production of ordinary bread
Jílková, A., Kafková, T., Voová Tra Giang, Zábranská, K.:
Influence of reduction of salt content in pastry on sensitivity of perception of salty taste and its popularity
Interview with prof. Ing. Jaroslav Petr, DrSc.
Kouřimská, L.:
New legislation on insects such as feed and food
Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 6/2021
OBSAH
„Kdy už přijde ten Ježíšek?“
Globální trendy v sýrařské gastronomii
Cholin – esenciální živina
Majonéza slaví 265. narozeniny!
Slazené nápoje – povědomí a reakce rodičů na poškození zdraví
Kdy je maso červené?
Odbornost, osvěta a gastronomie na kurzu Společnosti pro výživu
Není kmín jako kmín
Známe vítěze soutěže o Nejlepší kuchařku a kuchaře ve společném stravování