OBSAH
Konířová, M.:
Také naši předkové se potýkali s falšováním potravin 1. část: Nejen o máchání nepoctivých pekařů
Kudlová, E.:
Historie poznávání vztahu výživy a zdraví člověka – hlavní živiny
Bischofová, S., Ruprich, J.:
Konzument potravin/doplňků stravy může hlásit své zdravotní problémy on-line
Sekavová, H.:
Ekonomická situace domácností a ceny, za které domácnosti nakupují potraviny
Sedláček, P., Zloch, Z.:
Spektrum rostlinných polyfenolů v českém stravování a možnosti jeho optimalizace
FROM THE CONTENTS
Konířová, M.:
Also our ancestors had to deal with food fraud Part 1: Not only about the immersion of dishonest bakers in water
Kudlová, E.:
The history of exploring the relationship of nutrition and human health – main nutrients
Bischofová, S., Ruprich, J.:
The consumer of foods/dietary supplements can report health reactions online
Sekavová, H.:
The economic situation of households and the prices at which they buy food
Sedláček, P., Zloch, Z.:
The Spectrum of Plant Polyphenols in the Czech Diet and a Suggestion for Appropriate Modification
Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 6/2016
OBSAH
Pestrost a vyváženost ve školním stravování
Nutriční péče v domově seniorů v Irsku
SZÚ – I kvalitní a chutné školní obědy z bezpečných regionálních potravin mohou být příčinou zdravotně problematického stravování
SZÚ – Kolik živin mají ve skutečnosti školní obědy v ČR
Historie léčebné výživy
Rok poté – aneb zkušenosti nutričního terapeuta s dietním systémem ve školním stravování
Praktický kurz vaření
Nutri-info koutek
Vybrané legislativní změny
Naše nestárnoucí jubilantka (Marie Večeřová)
Soutěž o nejlepší školní oběd 2016
Dlouhá cesta banánů